1984 Muşspor, TFF 3. Lig’e namağlup devam ediyor

– 1984 Muşspor, TFF 3. Yığın’e namağlup devam ediyor

1984 Muşspor Beceri Direktörü Serdar Sabuncu:

“Eke olan bu başarıyı yakalamaktan çokça devam ettirebilmek”

MUŞ – Muş’un tek profesyonel takımı olan 1984 Muşspor, 18 yıl aradan bilahare TFF 3. Küme’e yükselme başarısı göstermişti. Muş temsilcisi, savaşım ettiği 3. Grup’ta ligin önce 6 haftasını namağlup şekilde şef tamamladı.

Nevzat Kaya başkanlığında ve Beceri Drektör Başkumandan Sabuncu yönetimindeki 1984 Muşspor, TFF 3. Lig’e nitelik vuruyor. TFF 3. Yığın 3. Grup’ta geçmiş 6 haftada 14 nokta alarak liderliğini sürdüren 1984 Muşspor, bu hafta Fatsa Belediyespor’u konuk edecek. Maç üzere hazırlıklarını sürdüren zerrin-beyazlı ekip, mücadeleden 3 fakül almayı hedefliyor.

Ziraat Türkiye Kupası ikinci cevelan karşılaşmasında de Eskişehirspor’u 3-2’lik skorla aşınmış eden 1984 Muşspor, üçüncü turda Samsunspor’la yüz yüze gelecek.

“Geriden gelip öne geçmemiz takımın yaşayan benzeri karakteri olduğunu bize hissettirdi”

Mızıka çalışmaları hakkında açıklamalarda kâin 1984 Muşspor Teknik Direktörü Serdar Sabuncu, bu hafta Tokat Erbaaspor’a cebin dayanıklı benzeri karşılaşma oynadıklarını ve geriye düştükleri müsabakadan galip ayrıldıklarını söyledi. Karşılaşmanın esasen itibaren sahaya bereketli aynı taktiksel oyun yansıttıklarını tamlayan Sabuncu, “Alelhusus ikinci yarıda yaptığımız hamleler genelde rakibin defans aksiyonlarını zahir açarız kısmındaydı. Kanat organizasyonlarıyla etkili olmaya çalıştık. Golleri bulduğumuz dakikalardan sonraları birlikte baziçe kontrolünü elimizde tuttuk. Istikrarlı tıpkı oyun oynadık. Geriden gelip öne geçmemizde takımın zihayat aynı karakteri olduğunu bize hissettirdi. Adamakıllı benzeri galibiyetle bu haftayı 3 puanla tamamladık” dedi.

“Burada canlı benzeri sülale ortamı var”

1984 Muşspor’dahi Pakt Başkanı Nevzat Kayaç’dan başlayan ve kendilerine bulaşma fail tıpkısı aile bütünlüğü olduğunu vurgulayan Sabuncu, “Çok yunak bir karı bura. Muş sokaklarında dolaştığımızda, karşılaşma öncesinde, karşılaşma sonrasında hep o hissiyatını, sevgisini bizlere hissettiriyor. Burada yaşayan bir familya ortamı var. Çocuklarla birlikte maharet ekibimle dahi tıpkı dili konuşuyoruz, ayrımsız şeyleri hissediyoruz. Bunların üstelik sonuca yansıması bizleri oldukça bahtiyar etti. Bu ligin belli kriterleri var. Özellikle iç düzlük galibiyetleri değerli yukarıda kalabilme hesabına. Deplasmandan dahi nokta evet de puanlarla göstermek zaten bizi belli ayrımsız noktada yukarıya akla yatkın taşıyor. daha çok heybetli olan bu başarıyı yakalamaktan çokça bitmeme ettirebilmek. Bunu yapabilecek kalitede, kalibrede, karakter ve yeteneklere sahibiz. İnşallah devamı gelir” ifadelerini kullandı.

Taraftarların desteğine her zaman ihtiyaç duyduklarını anlatan Sabuncu, “Onlar bu sahayı ısıtan, bizlere enerjilerini nâkil tıpkısı grup. Takkadak tribünde değil, deplasman dönüşlerimizde, deplasmanda dahi onların bizi boydak bırakmadığına tanık oluyoruz. Bizlere inansınlar, bu çocuklara inansınlar. İyi günde ve keder günde yanında olursak bu hikayenin sonunu haddizatında onların inanmışlığı, bizim inanmışlığımız belirleyecek” şeklinde konuştu.

Share: