Çiftçilere balaban zorlamasız! Anahtar Belgesi başvuruları e-Devlet’den yapılabilecek

Eskimemiş uygulanacak Maraba Vasıta Sistemi (ÇKS) ile ilgili açıklamalarda kâin Malatya Tarım ve Orman Malatya İl Müdürü Tahir Macit, bakir sistemle hem çiftçilerin hem gelgel çalışanlarının zaman kaybının önüne geçileceğini söyledi.

“ÇİFTÇİLERİMİZE 1-2 GÜNLÜK ÇARPIŞMA OLUYOR”

Macit, “Çiftçilerimiz bulundukları ülke yahut kaza müdürlüklerine evvel anahtar yaptırıyorlar ve elan bilahare müracaat pusat evraklarını almaları gerekiyor. Alınan evraklar doldurulup muhtar ve azalara imzalatıyorlar. Gine ilçeye gelip ilçede Kültür Odası var ise oradan, ilçede ziraat odası yoksa sınırlı oldukları ilçenin ziraat odasından muhtemelen ayrımsız eşit karşılığında araç yaptırıp oradan çiftçilik belgesi alıyorlar. O doküman ile gelişigüzel bağlı bulundukları ilçe ekincilik müdürlüklerine gidip müracaatta bulunuyorlar. O müracaat esnasında bizim personelimiz bu kayıtları sisteme giriyor. Bu birlikte mahallelerde mevcut çiftçilerimiz için 1-2 günce tıpkısı kavga oluyor. Çünkü evvel evrak alıyorlar gine dönüp işlemleri tamamlamaları 2 dönme sürüyor. Günü angajman gidip gelinen yerlerde durma fail çiftçilerimiz şayet bulundukları bölgede genel ağ ortamı var ise dönem evraklarını tamamlayabiliyorlar. Hem çiftçilerimizin antlaşma kaybını hem üstelik başvurma esnasında kaymakamlık tarım müdürlüğü personellerinin sisteme girmesi amacıyla ilçede çalışan ustalık personelin birçoğu okkalı bire bir şekilde çalışıyordu. 23 Eylül 2022 günlü Resmi Gazete’dahi yayınlatan Rençper Kayıt Belgesi uygulamasıyla bunların bütünü sonlanmış oldu” dedi.

31 ARALIK SONUÇ TARİH

Bu herkes ile e-Cesamet kapısından iş saati güdülmeden çiftçilerimiz tatil veya gece kısıtlaması olmadan başvurma edebileceklerine özen calip Macit, “Çiftçilerimizin antlaşma kaybı de mümteni. Hem üstelik bizim personelimizin ÇKS ile ilişik muamelat yapmaları da azalmış olacak. İnternet başvuruları ilkin çiftçilerimiz ne ekildiğini tevsik etmek için kocabaşı ve azalara imza yaptırıyorlardı. Deminden çiftçinin beyanı uygulanan. Muhtara gitmesine lüzum yok. Bakir bir tümce. İlçe tarım müdürlüğü personelimiz çiftçilerimize kösemenlik edecek. Herkes 1 Ekim’üstelik başlayıp 31 Antrakt tarihinde sona erecek. Önümüzdeki yıllarda ise 1 Teşrinievvel dahi başlayıp 31 Çatlak tarihinde sona erecek. Çiftçilerimizin bakanlığımızın vereceği motorin gübre desteğinden derk etmek amacıyla kesin 31 Ara tarihine kadar e-Izzet kapısından girişlerini yapmaları gerekiyor. Eğer üründe bir mübayenet var ise bunun güncellemesini üstelik daha sonra şubat ayında güncelleme yapabilecekler. Tarım odalarına gidip doküman alıp ücret ödemelerine lazım kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Share: