Demirci Belediyesi 13 ayrı çalışmayı pusula haline getirdi.

Manisa’nın Demirci ilçesinde belediye eliyle 13 ayrı himmet tezkere haline getirilerek anahtar altına alındı.

Akademisyenler, evcil araştırmacılar, öğretmenler ve vatandaşlar vasıtasıyla hazırlanan ve ilçenin tarihini, kültürünü, sanatını, edebiyatını, tarım ve ekonomisini konu kayran 13 derleme, ilçe belediyesince kitaplaştırıldı.

Belediyede ve çeşitli kurumlarda vadi düzlük kitaplar, ilgililerin beğenisine sunuluyor.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, ilçenin firez mirasını ati nesillere aktarmak için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Demirci bayrı tıpkısı şehir. Haddinden Fazla eski zamanlardan günümüze küsurat hars mirasımız söz konusu. Kültür mirasımıza ehil geçmek amacıyla çalışmaları mektup haline getirilmesini sağlıyoruz. 8 yılda 13 derlemeyi kitaplaştırarak, hars dünyamıza sunduk.” dedi.

Manisa Oran Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Bilimi Fakültesi Akademisyen Doç. Dr. Cihan Yararlanmak da “Yerel yönetimlerin mektup çalışmaları çokça kebir. Kitaplar ekin hazinesidir, ati kuşaklara aktarılması değerini arttırır.” ifadelerini kullandı.

“Demirci’nin Söz Varlığı” adını verdikleri bire bir eseri mümasil zamanda kitaplaştırdıklarını vurgulayan Sezmek, şunları kaydetti:

“Demirci’ye sadık 78 köyde makbul kelime hazinesi bir tane elde toplandı. Türkmen oymaklarının aheste ayrımsız şekilde meskun olduğu Demirci bölgesi, bulunduğu coğrafi şartlardan muhit bölgedeki bayram varlığının dış etkilerden izole olmasına ve çarkıt Türki döneminden güç izler taşımasına temel taşı hazırlandı.”

Share: