Guinnes Rekorlar Kitabı’na adını kızıl harflerle yazdıran ‘Rekor Ebru’, Başkent’te görücüye çıkıyor

Guinnes Rekorlar Kitabı’na adını kızıl harflerle yazdıran ‘Rekor Ebru’, Başkent’te görücüye çıkıyor

ANKARA – Emekli Resim Öğretmeni Büyük Şentürk ve öğrencileri tarafından yapılan ve Guinnes Rekorlar kitabına adını zer harflerle yazdıran ‘Rekor Ebru’ adlı mesai, başkentte ilk defa görücüye çıkıyor.

Hayata gözlerini 1952 yılında açan Uca Şentürk, ilk ve ortaokul ve lise eğitimini Artvin’de tamamladıktan sonraları 1978 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Çizge Bölümünü tamamladı. Uzun yılar süresince muallimlik özne Mürtefi Şentürk, Anadan Görme Türk Sanatlarından birisi olan Ebru sanatı alanında uzun yıllar boyunca çalışmalar yaptı. Şentürk ve 100 öğrencisi, henüz ilk 12 metre uzunluğunda olan bildirme şişman ebru sanatı rekorunu yaptıkları kestirmece 31 metre uzunluğunda ve 1,5 metre genişliğindeki çalışmayla kırarak, 28 Mayıs 2012 tarihinde eskimemiş rekorun sahibi oldular. Ankara’da çalışmalarının kayran aldığı bire bir sergi açan Şentürk, 2012 yılında yaptığı ve Guinnes Rekorlar Kitabı’na giren ‘Rekor Ebru’ adlı çalışmasını ilk defa başkentli vatandaşların görücüsüne çıkardı.

“100 öğrencimle beraber 1 hafta içerisinde yaptık”

Zor Suret Öğretmeni Mualla Şentürk, Guinnes Rekorlar Kitabı’na giren Rekor Ebru adlı çalışmanın 3 ayda tamamlandığını belirterek, “30,75 metre uzunluğunda ve 1,5 metre kadar olan bire bir malzemedir. 100 öğrencimle bu arada 1 hafta içerisinde yaptık. Benzeri zamanda Paris’te, Muğla’birlikte ve Almanya’dahi sergilendi. Rekor denemesi öğrencilerimin sayesinde oldu. Onları temelli Ebru çalıştırıyordum. ‘Hocam, bu rekoru kırabilir miyiz?’ dediler. Araştırdık, soruşturduk. Genişlik balaban rekor 12 metreydi. Öğrencilerime, ‘biz geçebilir miyiz?’ dedim. Kısaca 31 metre aldık” diyerek konuştu.

Şu ana büyüklüğünde 4 parça rekor sahibi olduğunu söyleyen Şentürk, eskimemiş rekor denemelerinin üzerinde çalıştığını da belirtti.

Share: