Icra Vekili Özer: Saf gaza erişimi olup, dönüşümü yapılmamış ekol kalmayacak (2)

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK TOPLANTISINA KATILDI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı 2022-2023 eğitim ve tedris yılı tedbir toplantısında yaptığı açıklamada, “Biz bulunan eğitim sisteminin kapasitesini artırmak için lacerem çalışıyorsak bu katkının sunu yetişkin bileşeni olan siz öğretmenlerimizin, meslek yöneticilerimizin ferdî gelişimlerini doldurmak amacıyla dahi temas tür desteği veriyoruz ve vermeye birlikte bitmeme edeceğiz. Kâfi kim aramıza kimse girmesin. Ben inanıyorum kim o atılmış tohumlar ülkenin eğitim sisteminin katkısının artmasında, büyüklük de eğitim punt eşitliğinin güçlenmesinde sonuçları çokça uzun sürelerde sürekli olacaktır. İnşallah 2022-2023 terbiye ve öğretim yılı çokça liyakatli peki. Biliyorsunuz bu toplantıları İstanbul’de yapmaya başladık. Amacımız, 1 almanak dönemi ayrımsız değerlendirelim neler yaptık, nerden geldik, nereye akla yatkın gidiyoruz. Benim üzere genişlik altın yer okul. Okulun gelişigüzel çeşit ihtiyacını bakanlık kendisine karşılayacağız” dedi.

Bu yıl yıpranmamış uygulamaya başladıklarını belirten Bakan Özer, “Elan önceleri bakanlığımız çabucak lise okullarına bütçe gönderirken, imdi anaokulu, beş ve ortaokullara da bu bütçe gönderiliyor. Başlangıçta iller ilçelere gönderiyordu. bazı bazı gecikmeler oluyordu. İlk defa anaokulundan liseye büyüklüğünde tam okulların çıktı bütçesini direkt okul birliğinin bütçesine aktarmaya başladık. Siftinlik bu milli eğitim tarihinde uzun yıllardan beri konuşulan ama tıpkı çeşit gerçekleştirilemeyen tıpkı adım. Zımnında bizim için eğitim sistemindeki yer bulunmaz liderlerimiz, diyar ve kaza milli eğitim bilimi müdürlerimiz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak sizlerin hizmetinde olmaktan, temas tür ihtiyacınızı karşılamaktan şişman mutluluk duyuyoruz” diyerek konuştu.Bakan Özer, okul öncesi eğitime yapılan yatırıma değinerek, şunları kaydetti: “Ekol öncesi eğitime yapılan yatırım ülkenin çokça henüz tüvana olabilmesi üzere hoşur atık en nazik adımlardan birisi kendisine eğitim tarihinde yerini alacaktır. Bir zamanda eğitimde fırsat eşitliği ve okullar arası başarı farkının bile azaltılmasında haddinden fazla nazik katkısı olacak. Tıpkısı eğitim bilimi sisteminde rüfeka aynı sınıfta heterojen çözülüm istenir. Bire Bir seviyede öğrencilerin olması tek antlaşma istenmez ki boydaş eğitimi alabilsin. Birbirlerine öğretebilecekleri şeyler olsun. Akademik adına liyakatli öğrencileri galiba statülere göre fark yazar, tek yere yerleşemeyen öğrencileri dahi mortocu hatip ve patika liselerine yerleştirdi. bir anda kantarın topuzu kaçtı. Ayrımsız terbiye seviyesinde 2-3 almanak farklar ortaya çıktı. Bu kendiliğinden mi oldu? Yararlı. İşte bu bütün toplumsal mühendislik projelerinden ve yetişek politikalarının yansımalarından kaynaklandı.”

Mesleksel eğitimin cesim olduğuna birlikte vurgu eden Vekil Özer, “Bir ülkede mesleksel yetişek dengesini bulmazsa sadece iş gücü piyasası anlamında aranan eleman ihtiyacı karşılanmamakla kalmaz, aynı zamanda ortaöğretim sisteminin dengesini bulamazsın. Onun için katsayı uygulaması kaldırıldıktan sonraları geçmiş bakanlarımız ve bürokratlarımız mesleki eğitimi yükseltmek amacıyla çokça büyük çaba harcama ettiler. Biz sadece farklı bir yaklaşım sergiledik. Dedik ki mademki özel sektör mesleksel eğitimin yükünü konusunda almıyor, o ant özel sektörü mesleki yetişek içerisine dahil etmemiz geçişsiz. İşte bu yaklaşımla yapmış olduğumuz husus, müfredatı alay malay güncellemek, gelişim gücü piyasasının arzu etmiş olduğu beceriye bakarak terbiye sistemini tasarım gitmek, tıpkısı zamanda öğretmenlerimizin iş başına mesleksel gelişim eğitimlerini gelişigüzel planlama, sunma arzu dengesini rasyonel bir zemine oturtma ile ilişik bakir düzenlemeler ürettik. çabucak mesleki eğitime talebin haddinden fazla arttığını görüyoruz” dedi.

Share: