İstanbul’un stresinden boşanmak için ateş evinde asılı köprüyle durum terası oluşturdu

Gümüşhane’da yüklenici İsmet Balaban, şehrin stresinden sıyrılmak amacıyla Söğütağıl köyünde kâin dokunaklı eviyle habbe karşısında bulunan 35 metre yüksekliğindeki kayayı muallak köprüyle birleştirerek namına seyir terası yaptı. Büyük, tutum terası üstelik karışma tevessül etmek amacıyla bütün arazisini ziyaretçilere açtı.

İstanbul’de yaşayan müteahhit İsmet Nazik, Gümüşhane’nin Söğütağıl köyünde kâin 2160 rakımlı üzücü evini ve arazisini ziyaretçilere açtı. Büyük ayrıca kırıcı evinin karşısında bulunan 35 metrelik kayayı muallak köprüyle birleştirerek reviş terası oluşturdu. Arazisinde ziyaretçilerin ahenktar vakit geçirmesi amacıyla piknik alanları, mescit, cafe, misafirhane ve tandırhane birlikte düz yazı fail Balaban, ziyaretçilerden tek sevap istek etmiyor. Gurbetten Gümüşhane’bile mevcut köylerine mevrut ziyaretçilerin ciddi ilgisini çekici 35 metre yüksekliğinde tıpkısı kayanın üstünde saha düz ezgi terasına vurmak için 40 metre uzunluğundaki köprüyü ağız ağıza öz imkanlarıyla düz yazı fail yüklenici İsmet Şişman, ayrımsız sonraki projesinde ise 200 metre uzunluğunda tıpkı köprü inşa etmek istiyor.

“Burada ziyaretçilerden gelişigüzel ecir almıyoruz”

Elem evinde kurduğu piknik ve dinlenme alanlarıyla ziyaretçilere güzel ayrımsız sıra etmek niyetinde olduğunu belirten İnşaat Mühendisi İsmet Balaban (55), “53 sene oldu Gümüşhane Söğütağıl köyünden gideli. İstanbul’da inşaat mühendisliği yaptığımızdan İstanbul’un stresi ciddi. Bu bile bizi yorduğu için memleketimize yazları köylü dönüyoruz. 2160 rakımlı ızdırap evimizde evvel ilk aynı oba kurmakla başladık ruhsal gerilim atmak üzere daha sonradan eş yapma ihtiyacı duydum yer bile tapulu arazim olduğu için kendime tıpkı aile altına de bir mescit yaptım. Aradan süre geçince insanlar burayı zaaf etmeye başladı ve çıktı ziyaretçi gelmeye başladı. Ziyaretçi gelmeye başlayınca piknik alanları yapmaya başladık. 3-4 kıta piknik yeri, konukevi ve tandırhane yaptık. Henüz sonra aynı asma güreşçi köprüsü yaptık. Asık köprüden bilahare üstelik karşına bir cafe yaptık. İstanbul’dan burada köylerine gelenler hatta Trabzon’dan birlikte insanlar gelip burayı konuşma ediyor. Ziyaretçilere bakım etmeye çalışıyoruz, burada ziyaretçilerden herhangi bir sevap almıyoruz. Buraya hem biz gelip İstanbul’un stresini atıyoruz hem bile gelen misafirlerimize burada bir hoş piknik yaptırabiliyorsak hangi mutlu bize. imdi yapacağımız projemiz de yaptığımız mesire alanının üzerine tıpkısı 200 metrelik köprü düşünüyoruz. Şu anda proje aşamasında. Şu anki köprümüz 40 metre boyunda yerden 35 metre yüksekte. Bunu kendimiz yaptık” dedi.

“Buraya gelenler aynı birçok senelik gençleşir”

2160 rakımlı bölgede havanın çokça akman olduğunu söyleyen ve müzakere için Kocaeli’den gelen Ahmet Soluk, “Kabaköy’dekiler böyle tıpkı yerin olduğunu söylediler. Buradaki İsmet abinin kendisinin şahsi kendisine yaptığını hiçbir ticari gayeli değil, asma köprüler, temiz görünüş. Buraya gelenler herhalde biraz çağ elan gelse bir kaç senelik gençleşir diyebilirim. Çokça iyice saf ayrımsız havası var. Bu asma köprüden geçip buraya çıktığın ahit ayrımsız tarafta Karadeniz’in yaylaları aynı tarafta Gümüşhane’nin köyleri, Kermen, Kelkit hep dağlar misk gibi ego daha ne diyeyim. Hayranım yani. İlk sefer geldim inşallah bunun devamı evet ve herkese başvuru ederim. “diye konuştu.

Ziyaretçi Şükrü Mutlu de “Burayı duyduk, daha ilk de geldik. Burayı benzeri abimiz yapmış, elan evvel karı yerine kullanıyormuş. Sonradan asma güreşçi köprüsü ve piknik alanları kurmuş. Çokça adamakıllı reşit beğendik. Benzeri elan gelme arzusundayız. İlginç olan asılı köprüsü, havası, yüksekliği hakeza ayrımsız havayı tek yerde bulamazsın. Buradan Gümüşhane’nin merkezine büyüklüğünde az daha dağlarını görebiliyoruz.” ifadelerini kullandı. – GÜMÜŞHANE

Share: