Ordu’da dikkat calip apartman: Ayazlık kapıları var ama teras namevcut

Altınordu ilçesi Yer Mahallesi’nde yıllar önce yapılan 3 katlı bire bir lüp 2 ve 3’üncü katındaki balkonları, yan marifetiyle öğün geçeceği için yıllar önce fek edildi. Şişman araçların geçişlerine bariyer olan balkonlar yıkılınca kapıları ise yerinde kaldı. Habbe içerisinden doğrudan olarak 2 ve 3’üncü kattan sokağa çıkışı kâin, görenlerin dikkatini çekici kapılar, bazı vatandaşlar aracılığıyla fotoğraflanırken, karı sahiplerinin ise ev dışında yaşadığı, yılda benzeri nöbet geldikleri öğrenildi.

“GÖRENLER ŞAŞIRIYOR, FOTOĞRAF ÇEKENLER OLUYOR”

Mahalle sakinlerinden Ertan Cıda, ayazlık kapılarını ilk kez görenlerin şaşırdığını ve fotoğraf çektiklerini belirterek, “Binada önceleri teras vardı. Bura normalde binaya ilişik yeşil düz. Buraya yıllar ilk kere açıldı, o esnada balaban araçlar geçemeyince ayazlık tahrip oldu. Bura yıllardır bu şekilde. Burayı ilk defa gören şaşırıyor ve fotoğrafını çekiyor. Bozukluk hakeza tıpkısı kapı olduğunu bize soruyorlar ve biz bile yanıt veriyoruz. Yapı sahipleri Almanya’birlikte yaşıyorlar ve yılda benzeri misil geliyorlar. Onun haricinde oturanlar olmuyor” dedi.

“KARADENİZ HALKININ ÖZELLİĞİ”

Saffet Polat isimli mahalle sakini balkonun yıkılmasının arkası sıra kapıların boşta kaldığını rapor ederek, “Bu Karadeniz halkının özelliği, ara sıra hakeza şeyler olacak” diye konuştu.

“İLGİNÇ BİR EBAT”

Kapıların askıda kalmasının ilginç tıpkısı genişlik olduğunu rapor fail Hüseyin Kağan Pamuk dahi kapıların bu şekilde durmasının tıpkısı mantığı olmadığını ve görenlerin dikkatini çektiğini ifade ederek, “İlginç tıpkısı nitelik. Karadeniz zekası Türkiye’bile eksantrik yerde bulunmayan. Vaktiyle burası sokaktı ve merdivenler vardı. Evolüsyon olduğu amacıyla buradan nöbet geçti ve ayazlık kapandı” şeklinde konuştu.

Share: