Kilolarca mızrap, binlerce kaba: Kocaeli’nin eroin raporu

Kilolarca uyuşturucu, binlerce berbat: Kocaeli’nin metal raporu

Vali Seddar Güç:

“405 kilo 290 gram beyaz, 304 kilogram 978 gram duman, 247 kilogram 356 gram kokain, 23 kilo 419 gram metamfetamin ele geçirildi”

KOCAELİ – Kocaeli Valisi Seddar Müşkül, 2022 yılında uyuşturucuyla uğraş kapsamında 5 bin 163 ameliyat gerçekleştirildiğini, 7 bin 304 şüphelinin gözaltına alındığını belirterek, “405 kilogram 290 gram beyaz zehir, 304 kilogram 978 gram kötü, 247 kilogram 356 gram kokain, 23 kilogram 419 gram metamfetamin, 20 kilo 418 gram bonzai, 144 kilo 448 gram skunk ele geçirildi” dedi. Bire Bir zamanda Ilbay Ağır, bu hafta yapılan operasyonlarda düzme ispirto üretiminde kullanılacak kısaca tıpkı titrem alkol ele geçirildiğini söyledi.

Vali Seddar Zor, 1 Karı-27 Mabeyin 2022 tarihleri arasında planlı eroin mücadele çalışmalarıyla ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrımsız zamanda Çetin, yılbaşında vatandaşların varlık ve güvenliği için alınan önlemleri paylaştı. İl Güvenlik Müdürlüğü, İl Açıkgöz Komutanlığı ve ihsas birimlerine kudretli çalışmaları amacıyla teşekkürlerini sunan Ilbay Ağır, uyuşturucuyla mücadeleye ilgilendiren bu yıl 5 bin 163 ameliyat gerçekleştirildiğini, 7 bin 304 şüphelinin gözaltına alındığını ve 707 şüphelinin tutuklandığını kaydetti.

“İradeli ayrımsız emek ortaya koyduk”

Ilbay Seddar Çetince, açıklamasına şöyle bitmeme etti:

“Bu operasyonlarda 405 kilogram 290 gram eroin, 304 kilo 978 gram tütün, 247 kilo 356 gram kokain, 23 kilogram 419 gram metamfetamin, 20 kilo 418 gram bonzai, 144 kilogram 448 gram skunk, 26 kilo 406 gram afyon sakızı, 235 bin 307 ecstasy, 2 bin 938 bireşimli ecza ve 6 bin 429 kendir bitkisi ele geçirildi. Uyuşturucuyla mücadelenin bir boyutu asayiş boyutudur. Yani piyasaya yeryüzü edilmek üzere mikro içinden ve mikro dışından mevrut emvalinin engellenmesi, yakalanmasıdır. Bu süreçte istençli bir mesai ortaya koyduk. Çocuk ve gençlerimizin uyuşturucuya on paralık alışmaması, denememesi için yapmamız müstelzim çalışmaları hep bu arada planlıyor ve bunları hayata geçirmeye himmet ediyoruz.”

“Çocuklarımıza akıllıca tekellüf ve menent olmanızı hepinizden bekliyoruz”

Valilikçe hesaplı Hususi Nedenlerin Engelleriyle Uğraş projesi çerçevesinde sıkça çocuklarla benzeri araya geldiğini rapor eden Ilbay Çetince, akıbet namına Dilovası’nda temaslarda bulunduğunu söyledi. Gördüğü manzaradan mutluluk duyduğunu vurgulayan Çetince, “Evlatlarımızın muhtelif spor alanlarına yönlendirildiği, alelhusus çalgı aleti, müzakere kabil görsel sanatlara ilgi duyduklarını gördük. Antrparantez ruh bilimsel bindi faaliyetlerinin artarak bitmeme ettiğini da görme ettik. Projemizin amacının temelde birlik ve şefkatlilik yoksunluğundan kaynaklanan, toplumsal kültürel ve ruhsal dezavantajlı durumları ortadan kaldıracak, kişilik gelişimlerini sağlayacak, ülkü nakız becerisini kazandıracak dahası kendisine saygıyı artıracak benzeri yaklaşımı ortaya koymaya mücahede ediyoruz. Bu çerçevede ilimizde 17 bin çocuğumuz bulunuyor. Çocuklarımıza doğru rol ve analog olmanızı hepinizden bekliyoruz” diyerek konuştu.

Yaklaşık tıpkı ton ispirto ele geçirildi

Yılbaşında vatandaşların varlık ve güvenliğini çıkarmak üzere gereken tedbirlerin alındığını kaydeden Ilbay Seddar Güç, şu ifadeleri kullandı:

“Valiliğimizin koordinasyonunda belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, inanma ve bitirmiş birimlerimiz bile vatandaşlarımızın yaşayış zarfında benzeri yılbaşı geçirmeleri için gerekli gelişigüzel makule tedbiri almış bulunuyoruz. Bu anlamda halkımızın alışveriş yaptığı yerlerde otogar, istasyon, tramvay duraklarında en üst seviyede asayiş tedbirlerini alacağız. Ekiplerimizin sayısını artıracağız. Devriye ve sefer hizmetlerini artıracağız. Azık güvenliği için kontrollerimizi artırıyoruz. İl Ekincilik Müdürlüğü tarafından geriden geriye, cali bade üretimi ve dağıtımının engellenmesi noktasında lüzumlu denetimler yapılarak, yılbaşı gecesi karışma düzme, bandrolsüz şarap satanların tespit edilecek ve haklarında yasalı prosedür başlatılacaktır. Bu hafta içerisinde tıpkı tona kısaca düzme alkol üretiminde kullanılacak alkolü yakaladık.”

” İtfaiye, su, lağım döşemi ve doğalgaz aksaklık ekipleri hazır hale getirilecek”

Ilbay Ağır, toplu taşıma çevirgeç seferlerinin sürekli sağlanması için planlamaların yapılacağını de belirterek, “İtfaiye, akarsu, kanalizasyon ve doğalgaz aksaklık ekipleri hazır ağıl getirilecek ve vatandaş müracaatları üstelik kategorik tutulacaktır. Yılbaşında halkın sağlık problemlerinin çözümlenmesi amacıyla hastane ve esenlik kurumlarında nöbetçi personel bulundurulması üstüne eğin yöneticiler tarafından önceden planlama gerçekleştirilecektir. Neşelilik arızalarına önceleri çabucak engelleme için SEDAŞ il koordinatörlüğü aracılığıyla yeteri büyüklüğünde takım görevlendirilecektir. Yerleşme yerleri ortada iş yerleri ve apartmanlar altlarında sıvılaştırılmış petrol gazı tüpleri satışı yapılan bayilerin temas acı bildirme etmemeleri amacıyla mevzuatta belirlenen ve bulundurmaları müstelzim tulum miktarının aşıp aşmadıkları ile acı bildirme edip etmedikleriyle ilgilendiren muktezi kontroller, belediyeler ile endüstri ve teknoloji iklim müdürlüğü marifetiyle yapılacaktır. Gine yılbaşında meydana gelecek hâkim, feyezan müfrit kar yağışı, fırtına, ateş ve ayrımsız natürel afetlere simultane engelleme ve yolların trafiğe belirgin olması üzere afet ve müstacel nitelik müdürlüğü, karayolları yazıhane şefliğiyle ilişkin planlama yapılacak” dedi.

Share: