Hisse Senedi Çaçan’ın ölüm haberini alan hayranları evinin önüne akış ediyor

“Yararlanmak Çakmağa Geldik”, “Ayaz Geceler” ve “Illet Geldim İstanbul’a” adlı eserlerin dahi aralarında olduğu haddinden fazla sayıda unutulmaz albüme imza atan Türk halk müziği sanatçısı Hüccet Çaçan, geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında vefat etti.

EVİNİN ÖNÜNDE TOPLANMAYA BAŞLANDI

Ani ölümüyle sevenlerini yasa boğan Hüccet Çaçan, kısa sürede Twitter’da ruzname oldu. Biberli haberi alan yakınları ise hayatını kaybettiği evinin uğrunda toplanmaya başladı. Dirayetli sanatçının cenaze namazı ise erte Fatih Camii’nde yapılacak.

“CENAZESİ YARIN OLACAK”

Toplumsal iletişim araçları hesabından paylaştığı videoda Belgit Çaçan’ın ölümünden hava duyduğu üzüntüyü dile getiren hanende Buyuru Yer, “Hepimizin başı sağlıklı olsun. Hepimizin yüreği yanıyor. Cenazesi ferda Fatih Camii’nde olacak” dedi.

BURHAN ÇAÇAN KİMDİR?

Senet Çaçan, 17 Ilk Teşrin 1960 yılında Ağrı’da dünyaya geldi. 1978 yılında TRT Erzurum Radyosunun açmış olduğu acemi sesler yarışmasını kazandı. Elan sonradan Ankara’ya, peşi sıra İstanbul’a geldi. 1981 yılında önceki albümünü çıkardı. Eğlence Geldin, Ego Yarime Neler Alayım, İpek Mendil, Memik Ayak, Ayaz Geceler, Yağ Yağmur ve Vurun Dalgalar isimli albümleri ile müzik dünyasında yer edindi. Ağlama, Her Düz Sakil, Ayaz Geceler ve Yağ Yağmur isimli dört beyaz perde filmi çekmiştir. İlahiler 99 ve Mevlüt Ve İlahiler isminde iki şerha da ilahi albümü yapmıştır.

Serencam An: Ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Burhan Çaçan hayatını kaybetti

Share: