Gençler ortada artan obezite kanser oranlarını arttırıyor

Çoluk Çocuk arasında mütezayit obezite kanser oranlarını arttırıyor

Kansere okuntu çıkaran obezite çoluk çocuk arasında son 10 yılda 10 itmam arttı

İSTANBUL 4 Küçük Ay Dünya Amansız Hastalık Haset nedeniyle açıklamalarda mevcut Prof. Dr. Mustafa Sivilize Sahtekâr, “Özellikle çoluk çocuk beyninde son 10 yılda 10 intaç mütezayit obezite keder verici. Zira obezite kanserin ihzari faktörlerindendir” dedi.

Kanser bibi daha yeryüzü haddinden fazla ölümle sonuçlanan hastalıkların başında geliyor. Bu çerçevede maltalık kurtaran etmen “erken teşhis” üzere farkındalık ihdas etmek yerine 4 Gücük Ay “Dünya Amansız Hastalık Haset” yerine adlandırılıyor. Konuyla ilişkin adına Umumi Cerrah Prof. Dr. Mustafa Kalaycı kanserin etmen ve sonuçları ile ilişkin, Psikiyatri Shafiga Ünal ise ruh bilimsel etkileri üzerinde değerlendirmelerde bulundular.

“Öncelikle obeziteden ayrılmak zorundayız”

Amansız Hastalık ile ilgili yerine obezitenin ağırbaşlı boyutlara ulaştığını nâkil Saten Üniversitesi Cerrahi Tıp Bilimleri Başkanı ve Medicine Hospital Genel Cerrahlarından Prof. Dr. Mustafa Sivilize Kalaycı, alelhusus gençler ortada rakamların günden güne arttığına ilgi çekti. Prof. Dr. Kalaycı er tanının seçme ant haddinden fazla heybetli olduğunu hatırlatarak, “İlaç ve genetik konusunda gelişmelerin yaşanması, cerrahide elan faziletkâr standartlara erişilmesi kanserle ait haddinden fazla müspet gelişmeler. Fakat günümüzdeki bire bir bando koşullar da kanserle ilgilendiren olarak bizim şansımızı azaltmaktadır. Bunlardan yer önemlisi tılsım almamaktır. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yiyecek içmece alışkanlıkların değişmesi, amade azık tüketiminin çokça artması obeziteyi arttırırken imkan olduğu halde tarama programlarına özen etmemek kanserle ilişkin adına bizim tılsım kabul etme ihtiyacımızda ehemmiyet sunu eden ipuçları vermektedir. Öncelikle obeziteden sıyrılmak zorundayız. Ülkemizde çaylaklık çağlarında çok makro bir dava haline gelmiştir. Türkiye’birlikte gençler arasında obezite son 10 yılda 10 mezuniyet arttı. Obezite bir nice kanser türünde ihzari faktörlerden aynı tanesidir. Meydana getirdiği kronik iltihaplı faktörlerin gençler arasında artması beni çok endişelendiriyor. Bu yüzden obezite kaynaklı kanser oranları dahi artıyor” dedi.

“Tarama programlarına katılım artmalı, metin beslenilmeli”

Dosdoğru tagaddi alışkanlıklarının kazanılması ile birlikte inhibitör faktörler yerine tarama programlarına katılımların artması gerektiğini bile belirten Prof. Dr. Sahtekâr, “Tarama programları anlamında ülkemizde tıbbi cihaz kategorisi çok yüksektir. Alelhusus esenlik bakanlığımızın külfet iç ve meme kanseri için tarama programları düzenlediğini tamlık vatandaşlarımız bilmeli. 50 yaş üzerindeki herkesin, halk sağlığı ünitelerinde, afiyet ocaklarında, birlik özel ve ululuk hastanelerinde tarama programlarından hekimler tarafından faydalanmalıdır” şeklinde konuştu.

“Ruh Bilimi bunalımlar ve ruh bilimsel rahatsızlıklar kanser otama sürecini arttırıyor”

Kanser hastaları üzerindeki ruhsal durumları değerlendiren Medicine Hospital’dan Psikiyatrist Shafiga Ünal ise hele cerrahi girişim sonrası heybetli depresif bozukluklara haddinden fazla sık rastlandığını söyledi. Psikiyatrist Shafiga Ünal, psikolojik sorunların otama sürecini uzattığını bu yüzden hastaların psikolojik anlamda destek görmesi gerektiğini rapor ettiği açıklamasında şunları söyledi:

“Amansız Hastalık hastalığında tedavi sürecinde ve ahir dönemde özellikle hastanın ruhsal durumu ve bunları etkileyen sosyal faktörler haddinden fazla önemlidir. Hastalarda alelumum sadme sonrası stres, matem, eke depresif ve hastalık üzere bozukluklara rastlayabiliyoruz. Alelhusus cerrahi adım sonrası koskocaman depresif ve melal bozukluğu türlerine haddinden fazla rastlanmaktadır. Hastalığın sarrafiye aşamasında hele benimseyememe ve felaketleştirme durumları görülebilir. Bu kapsam hastanın dirim kalitesini, otama uyumunu bozmakta ve süreci uzatmaktadır. Hastalıkta, üst sağlığıyla gelişigüzel ruhiyat sağlığın birlikte bereketli olması tedavideki muvaffakiyet oranını arttıran mefret bir faktördür. Ruhiyat sağlığı hangi büyüklüğünde düşük olursa hastanın kanseri yenme isteği, umudu o büyüklüğünde azalır.”

Share: