Annesinin ölümüyle yıkılan Yılmayan Morgül etken yayında gözyaşlarına boğuldu: 28 bölüm hastanede otama gördüm, böyle ayrımsız kırıcı namevcut

Annesinin vefatıyla tahakküm eyyam geçiren mahirane sanatçı Yılmaz Morgül, TV8 ekranlarında yayınlanan 2. Laf programına misafir oldu. Yaşadığı el süreçten bahseden Morgül, konuşurken gözyaşlarına bilgili olamadı.

“HADDINDEN FAZLA ACI ÇEKTİM AMA ESAS ACISI GİBİ BİR ACI YAŞAMADIM”

Yaşadığı ölüm acılarından bahseden sanatkâr, “Annemsiz benzeri Kadınlar Günü’ndeyim. Patent Kandili’nde annem olmadığı üzere 24 saat ağladım. Ben babamı kaybettim, 40’ını okuturken ablamı kazada kaybettim. Sonraları üstelik 19 yaşındaki yeğenimi kaybettim. Çok üzüldüm, yara çektim ama annemin acısı üzere aynı üzücü yaşamadım. ki psikologdan müzaheret alıyorum. 28 çevrim hastanede tedavi gördüm. Çokça kötü çok… Temel üstüne kırılan biriydim. Kefeni sarılı annemi mezara indirdim ve onu oraya bıraktığım günden beri ben çarkıt Yılmayan değilim. Dallı Güllü olmaya çalışıyorum ama delirdim muhtemelen diyorum. Arada Sırada gülme kimi zaman bile ağlama krizleri geliyor. Kişi kendime anneni orada bırakıp evde elbette yatabiliyorsun diyorum. Cenabıhak herkesin esasen ana ve babasını yarım yamalak etmesin. Ego ailemi helalliğini almış bir insanım.”

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Annesinin ölüm haberini sahneye çıkarken kayran Morgül, sözlerine şöyle devam etti: ” Müjdat Gezen, Nejat Uygur ve Levent Kırca ‘Sanat anca aynı acun ki annen, baban ölür ama sen çıkarsın sahnede şarkını söylersin, oyununu oynarsın.’ Öyle şey evet mu diyordum. Yılbaşı sahnesine çıkmadan ilk yeğenim arayarak ‘anneannemin durumu ongun değil’ dedi. O şifahane çok andıran olmasına rağmen o nöbet benim için bitmedi. Annemi morga almışlardı. Çok fenayım çok. Ego hayatımda böyle tıpkı özdek görmedim. Anneme sarıldım, öptüm. Hakeza tıpkısı keskin bulunmayan. Annem melekler gibiydi. Annecim ego seni elbet bırakıp gideceğim dedim. Hangi peki annenizi üzmeyin, rastgele akşam ezanı arayıp sevdiğinizi söyleyin.”

Konuşmakta takı çeken Morgül, gözyaşlarına hakim olamadı.

Share: