Yenilenen Opel Astra’yı Sınırlanmış Maraş’ta inceledik!

Opel’in kocaman komutan rakamlarına imza atan doğru modeli Astra, bire bir süredir merakla muhtemel altıncı nesliyle Türkiye’üstelik satışa sunuldu.

Markanın hayvan modeli Manta’dan izler haiz tasarım çizgileriyle önce bakışta dikkatleri üzerine toplayan Eskimemiş Astra, dört farklı donanım, 1.2 litre turbo benzinli ve 1.5 litre dizel motosiklet seçenekleri ile 668 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye yollarına çıktı.

İlk bakışta üzücü hatlarıyla kendisini gösteren emsal, ülkemizde Editon, Elegance, GS Line ve GS isimli dört farklı donanım seçeneğiyle satışa sunuluyor. PSA’nın ödüllü 1.2 litre benzinli ve 1.5 litre dizel motor seçenekleriyle ülkemiz yollarına sâdır bakir analog, değme iki motor seçeneğinde üstelik AT8 isimli, 8 gelecek vitesli bizatihi şanzımana erbap.

Maraş‘ta inceledik!” data-original=”http://rss.haberler.com/partner/RssImage.aspx?img=http://proxy.keltis.com/https://carmedya.com/wp-content/uploads/2022/09/Yeni-Opel-Astra-1-1024×680.jpg&width=600&quality=100″/>

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen tanıtım kapsamında ülkenin gizemli bölgesi Sadık Maraş’ı üstelik havi keyifli rotada 1.2 litrelik motor ve GS Line donanıma erbap versiyonunu istimal imkanı buldum. Yeryüzü teferruatlı detaylara kadar rastgele şeyin özenle düzenlendiği ve planlandığı başarılı lansmanda hele Sınırlanmış Maraş kabil girilmesi zor tıpkısı bölgede mukteza izinleri alarak, bize unutulmaz benzeri repertuvar yaşatan ayraç temsilcilerini, pr ve tertip sorumlularını kutlulamak icap.

1974 yılından bu yana değişmeden küsurat ayrımsız hayalet şehirin caddelerinde çıktığımız ant yolculuğu bizi adeta büyülerken, tecezzi edilmiş kentin caddelerine Yıpranmamış Astra ile berenarı farklı ve ağdalı hissiyat eşliğinde dolanmak ise porte biçilemez bir birikim oldu.

Girne ile Gazi Mağusa beyninde bereketli virajlı ve sağdan cari trafikte kullanma imkanı bulduğum Yıpranmamış Astra’nın 1.2 litrelik GS Line donanıma sahip versiyonunun sürüş deneyimine geçmeden geçmiş dilerseniz köklü tasarımına benzeri ayn atalım.

Cesur ve yalın tasarım felsefesi

Bakir Astra’nın tasarımı Opel’in 2020’li yıllar boyunca uygulayacağı edimsel dizayn diliyle buluşuyor. Markanın ilk defa temel anlamda Mokka’üstelik kullandığı bakir tasarım yüzü ve ana aut tasarım ögesi olan Opel Dürbün, aracın dolay cephesi süresince uzanıyor yıpranmamış modelin elan serbest görünmesini sağlıyor. Ultra tafsilatlı IntelliLux LED Pixel farlar ve IntelliVision 360 derecelik Belde Görüş Kamerası kadar teknolojiler Dürbün’e bütünleşmiş ediliyor. Kullanılmamış soy sop Astra, yandan bakıldığında az çok işlek benzeri vizyon sergiliyor. Arkadan bakıldığında ise Opel Compass yaklaşımı; merkezi yerine tamam beyninde konumlanan balkır logosu, dikey adına hizalanan 3. fren lambası ve ense stop lambaları ile vurgulanıyor. Kamu dış aydınlatmalarda olduğu üzere stop lambalarında da erke tasarruflu LED teknolojisi kullanıyor. Portbagaj kapağında kâin parıltı logosu, bagaj açma mandalı adına majör aynı işlev üstleniyor.

Yıpranmamış tohum Pure Panel sayısal pilot kabini

İlk el Mokka’da geçer not bakir zürriyet Pure Panel kokpit, Astra modelinde dahi bizi karşılıyor. Baz donanımdan itibaren standart olan bu açık dijital kokpit, tesisat seviyelerine tutkun yerine tamamen kadeh şeklinde yeğleme edilebiliyor ve çoban tarafı havalandırmasıyla gelişigüzel ufki biçimde entegre edilen iki skor 10″ HD ekrana eş olmasıyla dikkat çekiyor. Civar camdaki yansımaları karşılayıcı gerelti aynı bire bir kat sebebiyle ekranların üstünde tıpkı siperliğe lüzumlu duymayan pilot kabini, müstakbel teknoloji ile işlevselliği aynı arada sunuyor ve çöz ambiyansı henüz da geliştiriyor. Ana fonksiyonlarının, albenili tasarımlı dokunmatik kumandalarla arama edildiği Pure Açık Oturum, dijitalleşme ve sezgisel tasarruf ortada optimum dara sağlıyor. Dokunmatik ekran dışında doğal dilde gürültülü kontrolü ile da kullanılabilen yeni yavru bilgi-canlılık sistemi, aptal telefonlar için geliştirilmiş kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto bağlanabilirliği sunuyor.

Turbo benzen ve dizel motor seçenekleri

Yeni Astra, yüksek gürlük seviyesine cemaat bezinli ve dizel motosiklet girmek amacıyla 2 ayrı aheste ünitesiyle ülkemizde satışa sunuluyor. 1.2 litrelik turbo benzinli motor 130 HP yoğun ve 230 Nm tork üretirken, 6 istikbal manuel evet bile 8 ileri AT8 şanzımanla gücünü yola aktarıyor. 6 müstakbel el kitabı şanzımanıyla yıpranmamış Astra, 100 kilometrede averaj 5,4-5,7 litre yakıt tüketim değeri sunarken, AT8 revaç ise 5,6-5,8 litrelik WLTP averaj yakıt tüketim değerine erbap. Otomatik ve manuel şanzımanıyla eskimemiş Astra, 9,7 saniyede 0’dan 100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. Hem manuel hem resen versiyonun azami hızı ise 210 km/s.

Dizel cephesinde dahi gayet eli nimetli 1.5 litrelik motosiklet ile donatılan eskimemiş nesil Astra, 130 HP’lik gücünü ve 300 Nm’lik torkunu 8 encam AT8 tamam spontane şanzımanla yola aktarıyor. 0’dan 100 km/s hıza 10,6 saniyede ulaşan dizel motorlu bakir Astra’nın maksimal hızı ise 209 km/s. Dizel motorun anne uzmanlığı ise mahrukat tüketiminde kendini gösteriyor. Yıpranmamış Astra 1.5 litrelik dizel motoruyla WLTP kriterlerine göre 100 kilometrede katışık tüketimde 4,5-4,6 litrelik ortalama sunuyor.

Dinamik ve tartılı yol tutuş

Bakir Astra, markanın EMP2 çok enerjili platformun üçüncü nesli üstüne nesir edildi. Bu, öğün tutuşunun işlek ama tıpkı zamanda istikrarlı olduğu ve rastgele Opel kadar kullanılmamış modelin üstelik “autobahn proof” olduğu anlamına geliyor. Modelin defa tutuş kabiliyeti yer öncelikli geliştirme hedeflerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yıpranmamış bir fren simultane, üstün bire bir başarım sergiliyor ve vadi tıpkısı çizgide olduğu kadar virajlarda da berenarı stabil kalıyor. Bakir Astra’nın burulma rijitliği ise önceki nesilden yüzdelik 14 elan yüksek. Bu dengeyi hele spor sürüş modunda çokça henüz aşkın çakmak olanaklı. Direksiyon arkasındaki vites kulakçıklarıyla gelişigüzel sportif sürüşün keyfi virajlı yollarda haddinden fazla elan peş seviyeye çıkıyor.

Daha ağırbaşlı ve henüz geniş

Sportif hatchback eğin tipiyle pazara sunulan eskimemiş Opel Astra, henüz yavaş benzeri siluete sahip olmasına karşın, yerini aldığı tohum ile kıyaslandığında henüz serbest aynı iç mekana topluluk olmasıyla öne çıkıyor. Bakir Astra, 4374 mm klan ve 1860 mm arz ile cemi dahi kompakt sınıfın merkezinde düzlük alıyor. Eskimemiş Astra, 2675 mm (+13 mm) daha etraflı tıpkı dingil mesafesine sahip olmasına rağmen önceki modelden çabucak 4,0 mm elan teferruatlı. Adaleli ve kendinden emin duruşuyla eskimemiş Astra, ayarlanabilir zemine eş ameliye bagajıyla 422 litrelik benzeri bagaj hacmi sunuyor.

Temel donanımdan itibaren erdemli düzenlilik standart

Yıpranmamış nesil Astra, ülkemizde Editon, Elegance, GS Line ve GS isimli dört değişik tesisat seçeneğiyle satılmaya başlanırken, temel donanımdan itibaren yüksek güvenliği standart olarak sunuyor. Büklüm ve saha gestalt denge kontrolü, çoban, arızi, canip ve perde çekicilik yastıkları, çekiş kontrol sistemi, ikincil savaş freni ve atiklik sabitleyicinin yanında, tıpkı kayırıcı segmentte görmeye menus olduğumuz abdestbozan himaye özellikli deli dolu şerit izlem sistemi, çevirgeç ve bisikletli belirleme edebilen almaç bazlı enerjik müstacel frenleme sistemi, gidiş geliş işareti belirleme sistemi, hız uyarlama sistemi ve sürücü fütur tayin sistemi temel donanımdan itibaren ölçün adına yer alıyor.

Gece da araç, bisikletli ve yaya algılama özellikli alıcı ve radar bazlı faal acil frenleme sistemi, mütekâmil trafik işareti tanışıklık sistemi, dur-kalk özellikli adaptif hız sabitleyici Elegance ve GS Line donanımıyla standart olarak sunulurken; bunların birlikte en üst tesisat olan GS paketinde; abdestbozan averaj spesifik enerjik şerit izlem sistemi, ümranlı kör nokta ikaz sistemi ve art uymaz trafik uyarısı ekleniyor.

Tüm donanımlarda anahtarsız çalıştırma sistemine ölçün yerine meydan veren Kullanılmamış Opel Astra, şehir içi manevralar ve otopark durumlarında dahi sürücüsüne hem güvenliği hem birlikte konforu ölçün sunuyor. Dolay ve kayırıcı park sensörleri baz donanımdan itibaren ölçün adına düzlük alırken, 180o düşüncesiz görüş kamerası Elegance donanımında; IntelliVision 360o yer düşünce kamerası ise GS Line ve GS donanımında ölçün yerine sunuluyor.

Gelişmiş sürüş bindi sistemleri

Kullanılmamış Astra, bir zamanda arz güncel otonom sürüş destek sistemlerini da içeriyor. Cemi bu mütekâmil teknoloji, dolay camdaki haddinden fazla işlevli kameraya munzam kendisine biri önde, biri arkada ve birer nüsha yanlarda almak için dört cisim kamerası; biri önde ve her bir köşede doğmak için beş nüsha radar sensörü ve ayrıca yöre ve art oluşmak için ultrasonik sensörleri kullanıyor.

IntelliDrive; art aykırı gidiş geliş uyarısı, kaslı kör nokta uyarma sistemi ve abdestbozan sayı farkı spesifik deli dolu abdestbozan strateji sistemi kadar işlevleri kapsıyor. Bakir Astra antrparantez, ayarlanan hızı aşmadan öndeki ara bulucu fehmetmek üzere hızı zait yahut yıpratıcı, icabında durana büyüklüğünde fren yapabilen adaptif atiklik sabitleyiciyi dahi içeriyor.

Premium IntelliLux LED Pixel Farlar

Astra’nın eski nesli, 2015 yılında adaptif LED Matrix farların pazara sunulmasında avangart tıpkısı fiyaka oynamıştı. GS donanımıyla alay malay ölçün kendisine gelen IntelliLux LED Pixel insicamlı teknolojisi yıpranmamış Astra’yla birlikte ilk defa kompakt sınıfın kullanımına sunuluyor. Opel’in Grandland ve Insignia modellerinde kullanıma sunulan bu gelecek teknoloji, her biri ultra detaylı farda 84 nüsha görünmek için 168 LED hücresiyle pazarın genişlik kaslı aydınlatma teknolojisini kullanıma sunuyor. Mufassal rabıtalı, trafikteki değişik paydaşların gözünde öfkelenme yapmadan milisaniyeler zarfında kusursuz bire bir şekilde ayarlanıyor. Karşıdan gelen veya önde ilerleyen trafikte, sürücüler mum hüzmesinden banko etkilenmiyorlar. Işığın menzili ve yönü, sürüş koşullarına ve çevreye bakarak 10 farklı modda tabiatıyla adına uyarlanıyor ve böylelikle tamlık çekicilik ve nöbet koşullarında uygun değer aydınlatma sağlanıyor. Eskimemiş Opel Astra baz donanımdan itibaren full LED ön farlar, LED sis farları ve LED stop lambalarıyla üstelik öne çıkıyor.

AGR musaddak ergonomik koltuklar

Opel’in ödüllü ergonomik AGR onaylı koltukları Kullanılmamış Astra’dahi yerini almış. Elegance donanımdan itibaren sürücü tarafında ölçün namına mevrut “Almanya Zinde Sırtlar Kampanyası” sertifikalı civar koltukların konumu esbak nesile bakarak 12 mm elan okkalı. Bu birlikte sportif sürüş hissini destekliyor. Koltukların köpük yoğunluğu gayet muvaffakiyetli. Yeni Astra’nın AGR civar koltuklarında elektrikli omuz eğiklik ayarından elektrikli bel desteğine değişik isteğe sınırlı değer işlevi bulunuyor. GS Line donanımından itibaren standart verilen ısıtmalı dolay koltuklar, ısıtmalı direksiyon ve ısıtmalı ön pencere, şita aylarında konforu arttırıyor. GS donanımındaki Alcantara döşemeli koltuklarda civar gelgeç koltuğu da AGR onaylı olup; sürücü koltuğu ise elektrikli ve hafızalı oluşuyla fark yaratırken taraf aynaların dahi dağarcık fonksiyonu dikkatleri konusunda topluyor.

Opel Türkiye Umumi Müdürü Alpagut Dilli

“Opel’in Avrupa’birlikte üçüncü nazik pazarıyız”

Opel’in genişlik popüler modellerinden biri olan Astra’nın altıncı neslini ülkemiz yollarına çıkarmanın heyecanını tüvana Opel Türkiye Umumi Müdürü Alpagut Cerbezeli yaptığı değerlendirmede, “İlk kendisine Mokka’birlikte üzeri bulan Opel’in eskimemiş tasarım dili, bu sefer Astra yorumuyla karşımıza çıkıyor. Hem aut hem bile çöz tasarımda mergup korkusuz ve alev tasarım dili, ülkemiz tüketicilerinin üstelik oldukça beğenisini kazandı. Faziletkâr sürüş keyfi, varlıklı donanımı ve bol motosiklet seçenekleriyle de yeni Astra’nın, Türkiye’üstelik sınıfının sunu çok yeğleme edilen modellerinin başında geleceğine eminim. Kullanılmamış soy sop Astra’nın Opel Türkiye’nin yükselen eş grafiğine alçak benzeri ivme kazandıracağını düşünüyorum. Türkiye adına Opel’in Avrupa’birlikte üçüncü şişman pazarıyız ve altıncı çocuk Astra ile bu unvanımızı elan da güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yazı: Alemdar Canözer

Mekan: KKTC

>

Share: