Zelzele kuşağındaki Sakarya’ya kullanılmamış facia eş güdüm merkezi mensur edilecek

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nden arz çok etkilenen illerden Sakarya’üstelik, facia hile altyapısını güçlendirecek bakir kıyamet eş güdüm merkezi inşa edilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Kıran Koordinasyon Merkezi ve Güneşler İtfaiye Binası” projesi üzere yarın ihaleye çıkılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Şehremini Ekrem Şanlı, ihalenin arkası sıra hayata geçirilecek projenin, kıran bilincini dip düzeye çıkarma ve şehri afetlere karşı hazırlamada mefret olduğunu vurguladı.

Koskocaman, 11 bin 550 metrekarelik alanda mensur edilecek yapının afetlerde nesep bölgesi görevi göreceğini belirterek, “Projeyi şehir merkezimize andıran konumdaki Karaköy Mahallemizde mensur edeceğiz. Kıyamet Koordinasyon Merkezi, tıpkısı zamanda terbiye üssü olacak. Burada afet ve evgin buut eğitimlerinin tamamını uzman ekipler eşliğinde sunacağız. Kıran bilincini kayırıcı düzeye çıkaracak, vatandaşlarımıza facia eğitimleri sunacak, ayrıca site dışından birlikte kıyamet eğitimi amacıyla gelecek olanları konuk edeceğiz.” bilgisini paylaştı.

İki katlı merkezde zelzele, aş damı yangını ve tütsülü alanlardan kaçış simülasyonlarının bulunacağını nâkil Kebir, şunları kaydetti:

“Antrparantez sanal gerçekliğe cemaat deprem yetişek videoteyp seti, müstacel kapsam telefon ihbar simülasyonları, bilgilendirme ve test alanları bulunacak. Fay kırılım, yapı raks ve medar sıvılaşma terbiye modülü ile zelzele aletsel ululuk modülü ve sair cümle detaylar birlikte projemizin içerisinde olacak. Burada kıyamet öncesi ve sonrası yekpare eğitimler kılgılı sunulacak. Vatandaşlarımız da bu merkezde eğitim alacak.”

Cesim, proje kapsamında bölgeye eskimemiş itfaiye binası birlikte kazandıracaklarını belirtti.

Share: