KOM’dan suç örgütlerine cebin “Müsilaj 2” operasyonu: 236 dalavereli tutuklandı, haddinden fazla sayıda zırh ele geçirildi

Emniyet Umumi Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Kat Başkanlığı koordinesinde tevhit cürüm örgütleriyle mücadeleye bitmeme ediliyor. Periferi şeridinde yaşayanların üstünde yüklülük, kuvvet, gözdağı ve gayret kullanarak kendilerini ihtişam erklerinden yüksek göstermeye çalışan, mutluluk turizmini kontra etkileyen mafya tipi kombinasyon yanlışlık örgütleri ve bu örgütlere cebe sağlayıcı cürüm gruplarına müteveccih cumhuriyet başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ÇIFTLIK Kat Başkanlığı koordinesinde harekete geçildi.

ÇOK SAYIDA İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ

Adana, Antalya, Ziyalı, Balıkesir, İzmir, Muğla, Mersin Ağacı, Bursa, Çanakkale, Samsun, Hatay, İstanbul, Kargaşa, Tekirdağ, Giresun, Kastamonu, Bartın, Düzce, Rize ve Zonguldak kalkmak için 20 ilde “yanlışlık hizmet etmek için örgüt yapmak, örgütün faaliyetleri çerçevesinde doyumluk, tefecilik, tehdit, kasten katil” suçlarını aktif 12 tevhit cürüm örgütü tayin edildi. Ayrıca bahis konusu örgütlere cebe temin ederek 6136 dar Kanun’a muhalefet suçunu işleyen, amme güvenliği ve barışına zılgıt oluşturan 27 cürüm grubu belirlendi. Bunun üstüne cumhuriyet altını başsavcılıkları aracılığıyla haklarında kontrol kararı verilen 233 şüphelinin yakalanması amacıyla bu sabahleyin senkronik “Müsilaj-2 Operasyonu” düzenlendi.

İZMİR’DE 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon çerçevesinde, İzmir’de iki kombinasyon yanlışlık örgütüne müteveccih operasyonlar düzenlendi. İzmir Itimat Müdürlüğü’ne sınırlı Organize Suçlarla Uğraş Bölüm Müdürlüğü ekipleri yoluyla ‘Camgöz’ ve ‘Beldekler’ çetelerine yönelik planlı operasyonlarda temas iki teşkilat namına çete faaliyetleri yürüttükleri belirlenen toplam 18 yaşama gözaltına alındı. Şüphelilerden 9’unun Beldekler, 9’unun ise Camgöz çetesi yerine hayatiyet yürüttüğü öğrenilirken, emniyete götürülen şüphelilerinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

CAMGÖZ ÇETESİ CİNAYETLERLE, BELDEKLER TEFECİLİKLE ANILIYOR

İzmir’de özellikle sabık 4 Haziran’da Karşıyaka sekilik lideri Dobo Kip lakaplı Güçlü Arslan ile Karşıyaka ilçesinde erkek berberi dükkanı işleten Yener Edis’in öldürüldüğü olayla aşina Camgöz çetesi üyelerinin, ayrı ayrı tarihlerde cürüm işlemek amacıyla kurulan örgüte uzuv olmak’, ‘bilerek yaralamaya teşebbüs’, ‘düşünülerek öldürmeye teşebbüs’, ‘mala uymazlık verme’, ‘ateşli silahlar ve bıçaklar ile gayrı eşyalar hakkındaki kanuna mugayeret etmek’, ‘silahla yağmaya teşebbüs’ üzere suçlardan açılan davayla gündeme gelmişti. Genel olarak Karşıyaka, Çiğli ve Menemen ilçelerinde yasa dışı çete faaliyetleri yürüttükleri belirlenen ve ‘Beldekler’ olarak bildik, hoşgörülü üyelerinin çokları ayrımsız aileye mensup olan tevhit suç örgütünün ise, güven çekemeyen kişilere faziletli faizle mal verip, repo oranını daim artırarak borçlarını kapatmalarını imkansız hale getirdikleri ve bu yolla birçok vatandaşın gayrimenkullerine el koydukları belirlendi. Gözaltına alınan 9 şüphelinin Çiğli ilçesinde 10 kıvrım aynı apartman binası özellikle koyulmak amacıyla, türlü ev ve arabaları tehdit ve sorumluluk marifetiyle elde ettikleri ortaya çıktı.

SİLAH, ÇEK-HISSE SENEDI VE METAL MADDELER ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan, polis güçleri ekiplerince rastgele iki çete üyelerinin adreslerinde yapılan aramalarda, 5 pompalı tüfek, 3 tabanca ve bunlara ilgili fişek ve mermiler ile mütenevvi metal maddeler, çek ve senetler ele geçirildi. Emniyete götürülen şüphelilerin buradaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

SİLAH TEMİN EDEN KİŞİ TUTUKLANDI

Antrparantez bu örgütlere zırh gerçekleştirme ettiği belirlenen T.B. isimli bir nahoş, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının peşi sıra gönderme edildiği adliyede tutuklandı. T.B.’nin kendine ilgilendiren atölyede haddinden fazla sayıda cebe ürettiği ve bu silahları yanlışlık örgütlerine sattığı belirlendi. T.B.’nin atölyesinden 18 tabanca ile silah yapımında geçer yüzlerce çıngı ele geçirildiği öğrenildi.



Share: