VALİ ÖNER 69 BİNA, 44 SONRAKI, 13 TİCARETHANE VE ANTREPO YIKILDI

ARDAHAN Valisi Hüseyin Öner, Göle’üstelik meydana mevrut 5.0 depremde 69 yapı, 44 ahır ve 13 tecimevi ve deponun yıkıldığını söyledi.

Afet ve Ivedi Genişlik Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, 27 Ilkgüz haset saat 17.08’bile, merkez üssü Göle ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kavuşum 7 kilometre derinliğindeki depremde Göle’ye sadık Küçükaltunbulak, Çullu, Koyunlu, Gülistan, Yağmuroğlu, Balçeşme, Esenyayla, Göz, Kuytuca, Toptaş köyleri etkilendi. Fert kaybı sıfır depremde 2 gönül hafif şekilde yaralanırken, ahşap ve kargir evlerin ayrımsız kısmında cidar ve sıva çatlakları ile bazen binalarda kısmi yıkılmalar meydana geldi. Köylerdeki ahırların tıpkısı kısmı yıkılırken, tıpkısı kısmında hasar oluştu. Zelzele sonrası bati hasar gören Çullu köyü camisinin minaresi yıkıldı. Çullu köyünde bile 4 buzağı öldü.

5 KÖYE 50 ÇADIR KURULDU

Depremden sunu çok etkilenen Göle ilçesine sınırlı Çullu, Esenyayla, Küçüktaltunbulak, Koyunlu ve Kuytuca köylerinde evleri hasar gören vatandaşlar amacıyla İl Kıran ve Acil Kapsam Müdürlüğünce 5 köye mecmu 50 otağ kuruldu. VALİ ÖNER HAREKET ZARARINI AÇIKLADI

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, zaman depremden etkilenen 10 köyde incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla görüşerek sıkıntılarını dinleyen Vali Öner, Kuytuca köyünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Depremde 69 binada alçak hasar olduğunu 44 ahır ile 13 tecimevi ve deponun yıkıldığını söyleyen Ilbay Öner, hasar tayin çalışmalarının yarın sona ereceğini bildirdi. Kızılay’ın depremzedelere nevale ve ısıdam çorba ikramında bulunduğunu belirten Öner, fehamet yerine vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya yönelik çaışmaların sürdüğünü ifade etti. Ilbay Öner, depremden etkilenen köyleri gezisinde çocuklara oyuncak dağıtarak onlarla bile ahbapça etti.

Share: