Burdur selen: Burdur’da 7 bin 650 dekar alana buğday tohumu desteği

Burdur’da 7 bin 650 dekar alana buğday tohumu desteği

Burdur Valisi Ulu Arslantaş:

” Bu sene site için 3 milyon liralık arpa ve buğday yavru desteği ödeneği ayrıldı”

Ekincilik ve Orman Bakanlığınca başlatılan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Burdurlu üreticilere buğday tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

BURDUR – Ekincilik ve Orman İl Müdürlüğü vasıtasıyla Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Buğday Tohumu Tevzi Töreni, Gök Bina Ahali Pazarında düzenlendi.

Içtinap Etmek Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende Ekincilik ve Orman İl Müdürü Mehmet Çakırdoğan, Ekincilik Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi üzerine devlet genelinde yapılan çalışmaları anlattı.

7 bin 650 dekar araziye buğday tohumu ekilecek

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında planlı törende dağıtılacak buğday tohumunun 7 bin 650 dekar araziye ekileceğini kaydeden Ekincilik ve Orman İl Müdürü Mehmet Çakırdoğan, ” Şu dakika itibarıyla de 1 milyon 600 teklik buğday tohumu aldık. Buğday tohumunun bize vürut fiyatı 12,5 liranın üstünde ama biz çiftçimizden ‘yeter kim sen üret’ şiarı mucibince yemeden içmeden 4 teklik tıpkı ulama alıyoruz. Geriye artan paranın tamamını 1 milyon 600 bin lira kısmını birlikte biz tamamlıyoruz. Bu buğday tohumumuzdan yaklaşık 7 bin 650 dekarlık bire bir ekim alanı tespitimiz var. Bu buğdayları 7 bin 650 dekara ekimini yapıp, erdemli ürün almayı hedefliyoruz. Tohumları Tarım Bakanlığına sınırlanmış Tarım İşletmeleri Umumi Müdürlüğü tarafından üretilmiş, kaliteli tohumlardır ve susuz alanda yetişen tohumlardır. İnşallah verimi faziletli olduğunu kendimizde soldurmak istiyoruz. Rüşvet ile ait da şu dakika 400 bin teklik arpa tohumu dağıtımımız var. Tıpkı şekilde 1875 dekar alanda birlikte arpa tohumu desteklemesi yapıyoruz. Tamlık çiftçilerimize iyi bir üretim sezonu olması dileğimle inşallah tohumlarımızdan memnun oluruz. Önümüzdeki yıllarda da projelerimize devam ederiz. Sizin memnuniyetiniz, bizim memnuniyetimizdir” dedi.

Ilbay Yüksek Arslantaş ise Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın ekilmeyen hiçbir ekincilik arazisi kalmayacağı yönünde buyuru verdiğini hatırlattı. Dünyanın yaşadığı salgından sonradan girdiği kıtlığa yakalanmamak için devletin elindeki arazileri dahil ekilmeyen arazileri kiraladıklarını belirten Ilbay Arslantaş,” Arsıulusal piyasaların istediği kalite ve kalibrede tohumların kullanılması gerektiğinden hareketle çocuk dağıtmaya başladık. Ayçiçeğinden coşkunluk, zeytinden Melli incirine, buğdaydan arpaya büyüklüğünde tarım desenimizin tamamında pahal desteklerimiz var.” ifadelerini kullandı.

Toplamda 3 milyon lira çocuk desteği sağlanacak

Bu sene site amacıyla 2 milyon lira arpa ve buğday soy sop desteği ödeneği ayrıldığını dile getiren Arslantaş, şöyle konuştu: “Tığ bu bile yeterli olmaz diye geçtiğimiz hafta İl Umumi Meclisimizden 1 milyon lira bile İl Özel İdare imkanlarıyla çiftçilerimize evlat sağlayalım diye acil ayrımsız değişmeyen aldık. O tohumu birlikte birkaç hafta ortamında sizlere ulaştıracağız. Emeğin yemeğe zahmetin rahmete dönüşeceği hasat mevsiminde haddinden fazla elan fazla ürünü, karşı terinin karşılığını, helalinden artağan kazancı sağlayacağınızdan eminiz. Bakanlığımızın ürettiği bu tohumları önümüzdeki yıl alacağınız üründen tohumluk olarak ayırabilirsiniz. Hepinize eli nimetli konuşu tıpkısı istihsal sezonu diliyorum.

Share: