Misil muntazır vatandaşlar hisse senedi makinelerinin önünü kesti

Defa muntazır vatandaşlar iş makinelerinin önünü kesti

ZONGULDAK Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Perşembe beldesine kapalı Basat köyü, Helvacılar köyü ve Ahatlı köyü uğrunda Köylere Bakım Sevk Birliği eliyle hamam asfalt çalışması başlatıldı. Projeye dahil edilmeyen bitişik Kerimler köyü sakinleri, gelişim makinelerinin önlerini keserek yollarının yapılmasını istediler.

Perşembe beldesi Kerimler köyü sakinleri, Basat, Helvacılar ve Ahatlı köylerinin için yunak asfalt çalışması işleyen gelişim makinesinin önünü keserek, öz yollarının de yapılmasını istediler. Perşembe’ye 2 kilometre, Çaycuma’ya 6 kilometre uzaklıkta olan ve yolları sıcak asfalt yapılan üç köyün ortasında kalan mahallenin sakinleri duruma aksülamel gösterdi. Görüngü yerine gelen cingöz ekipleri marifetiyle kandırma edilen vatandaşlar eylemine serencam verdi.

“60 senedir köyümde yaşıyorum, daha tek yolumuz olmadı”

60 senedir Kerimler köyünde yaşadığını tamlayan İsmail Cıbır, “Mahallemiz Perşembe’ye 2 kilometre, Çaycuma’ya 6 kilometre. Bizim yapılması müstelzim mahallemizin yolu 2 kilometreye andıran. Birçok yıldır yapılacak sözleriyle avutuluyoruz. Yıllardan beri bizi aldatıyorlar. On Paralık yolumuz olmadı. Suyumuz namevcut, elektriğimiz yok, internetimiz bulunmayan, ast yapımız var vakit kaybetmeden. Ama o birlikte tıkanınca gelen namevcut. Tam dümen amirlerine, kaymakamlığa başvuruyoruz, bizimle ilgilenen bulunmayan” dedi.

“Bugün Çaycuma’nın şahsiyet olarak sunu nazik köylerinden birisiyiz ama yolumuz bulunmayan”

Yıldıray Dombaycı, “20 köye nöbet olan bizim 1 buçuk kilometrelik yolumuz yapılmıyor. Eski kaymakamımızla de musahabe sağladık ama akıbet alamadık. Kanayan çığlık oldu. Köyümüzde genel ağ bulunmayan, su yok, öğün namevcut yıl 2022 olmasına rağmen. Imdi yorulduk. Perşembe’nin haram olan kavşağı OSB bulutsuz olduğu halde bizim mahallenin kavşağı kapatıldı. Tığ 1970’lerde yaşamıyoruz. Zaman Çaycuma’nın insan yerine sunu nazik köylerinden birisiyiz, binden aşkın seçmenimiz birlikte var. Tıpkısı tarafımız çevre, sair tarafımız kaymakamlık ama içler acısı vaziyetimiz. Burada öğün çalışması eden ekipler de döküntü olan yolumuzdan geliyor gelişigüzel yere mail olduğu amacıyla. Bizim mahallenin yolu kullanılıyor yakın diyerek ama değişik yolu yapıyorlar, anlayamadık gitti” diye niteleyerek tepkisini gösterdi.

Esnaf Gaye Dombaycı, “Vekilimiz, encümenlerimiz geldiler. Başkanlarımız geldiler. Hep vaat ettiler amma tığ bütün bekliyoruz, saygıdan bekliyoruz. Velhasılıkelam kelam tahsisat ayrılmadı diyerek yapılmayacağı söylendi. Şu dakika 20 kilometrelik sefer yapılıyor, 1 buçuk kilometrelik öğün bırakılıyor. Hastalık yapılmadığının cevabını bekliyoruz. Bartın Kozcağız istikametine giden arz kese bizim yolumuzdur. Burayı hep kullanıyor. Okul servisleri olsun, Çaycuma’ya gidecek olan olsun. Yolu yapmaya mevrut kadro bile bizim mahallenin yolundan geliyor. Kamyonlar bilcümle buradan işliyor. Şu dakika yapılan defa ise o kadar dinamik değil, kendileri bile bu yaptıkları yolu kullanmıyorlar. Ne hikmetse bu posta olmuyor. Sözde yapılan yol esas yolmuş, bizim yol mahalle arasıymış. Vekilimizin mahallesi Perşembe, dakikasında karşımızda görülüyor. İzne geldiği antlaşma burada konaklıyor. Neden göz ardı ediliyor yolumuz? 10 haneli döküntü sıfır yollar kazınıp sıcak asfalt dökülüyor, 200 hanesi olan yerlerin yolu yapılmıyor” dedi.

Share: