Milletvekili Aydemir’den beraberlik mesajı

DOĞRU Parti Erzurum Saylav İbrahim Aydemir, ‘Tığ Alevi ile Sünni’yi parça büyüklüğünde milim nispetinde ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın en doğruluk, en birincil unsurudur. Kardeşliğimiz ilanihaye bitmeme edecektir.’ vurgusunu paylaştı.

Aydemir TBMM Umumi Kurulunda Değerlendirmelerde Bulundu

TBMM Genel Kurulunda, Cemevlerine yönelik düzenlemeleri bile içeren Rüşvet Usul Kanunu ile Ara Sıra Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi’nin birinci bölümündeki maddeler kabul edildi. Saylav Aydemir TBMM Genel Kurulunda teklif üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekili Aydemir kanun teklifi üzerine notlar düşüp, maden kuyusu ve ters çalışanı şehitlerimiz üzere yaptığımız kanuni düzenlemelerdeki benzersiz katkılarından belde YANLIŞSIZ Tümen Bartın Saylav Ekip Başkanvekili Yılmaz Tunç’a teşekkürname etti

‘Alevi sünni cömert, kardeşliği biliriz’

Milletvekili Aydemir, Sivaslı aynı Alevi ozanın “Alevi Sünni cömert, kardeşliği biliriz. Vatan amacıyla yaşar, yurt için ölürüz. Ajite etmeyin, aynı araya geliriz. Mehabetli benim imamım, Osman’a de bağlıyım” sözlerini anımsatarak, partisinin anlayışının da bu olduğunu belirtti.

Kardeşliğimiz İlanihaye Devam Edecektir

Milletvekili Aydemir, “Aslında duyurulmayan üstelik değil yıldızlı ayrımsız biçimde yaptığımızın Alevi kardeşlerimiz nezdinde çokça saygın işlemler olduğunu kendileri üstelik anlatım etmiş oluyorlar. Tığ Alevi ile Sünni’yi parça büyüklüğünde ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın en essah, sunma birincil unsurudur. Kardeşliğimiz ilanihaye bitmeme edecektir.” diyerek konuştu.

Aydemir’den Avlu Mektebi Vurgusu

Umumi Kurul’daki sunumunda, muhalefetin yaklaşımını eleştiren Saylav Aydemir, ‘Bazılarının kitaptan okuduklarını tığ hanay mektebinde yaşaya yaşaya buralara geldik. Çok kemiksiz, istismarları ellerinden alınanlar maatteessüf hakikatleri ters yüz ediyorlar. ‘Teorik tartışma açmayalım.’ diyenler burada nazari tartışmalarla ahit geçirdiler ‘ diye konuştu.

‘Aleviler bu vatanın yeryüzü hakikat, yeryüzü asli unsurudur’

Konuşmasında kardeşlik mesajları veren Milletvekili Aydemir, ‘Şunun altını çizeceğim, Sivaslı tıpkısı Alevi saz şairi öylesine medeniyetimizin kodlarını anlatım eden kayıtlar sakıt kim bunu okurken, bunu dinlerken yüreği ferahlanmayan bu medeniyete mensubiyet duygusu cılız olandır söylemek. Ego bunu sizinle benimsemek istiyorum. Hangi diyor Sivaslı Alevi ozanımız? “Alevi Sünni kardeş, kardeşliği biliriz/Vatan için yaşar, yurt amacıyla ölürüz/Kışkırtılı etmeyin, tıpkı araya geliriz/Ulu benim imamım, Osman’a dahi bağlıyım.” Budur aha, bizim anlayışımız bunu anlatım ediyor. Biz Alevi ile Sünni’yi zerre büyüklüğünde milimetre nispetinde ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın sunma doğruluk, en asli unsurudur. Kardeşliğimiz ilanihaye bitmeme edecektir.’ kaydını düştü.

Aydemir: ‘İlk posta biz yapıyoruz’

Yasa teklifinin içeriğinde saha alan Maden işçilerine yönelik düzenlemeye ilgi çekici Milletvekili Aydemir, ‘Eroin ocakları ve yer şeş işlerinde çalışanlar üzere gerçekten devrim niteliğinde kararlar getirdik, yasa çıkarıyoruz. Bundan böyle, altını çizerek söylüyorum, aynı gün sigortalı olsa bile eğer beyaz zehir ocağında kazaya uğramış, ebedî uyku etmişse onun geride bıraktıkları emeklilik hakkı kazanıyorlar.

Bakın, ilk kez biz yapıyoruz, inhina niteliğindedir. ‘ dedi

‘Muhalefetin kavim diye niteleyerek bir derdi namevcut’

Milletvekili Aydemir konuşmasında, ‘Bir başkası, orada şehadete uğrayan -tığ onları martir kendisine akseptans ediyoruz- martir olduktan sonra -henüz ilk ayrımsız zaman aralığına sığdırılan- kardeşlerinin, aileden birinin hareket sahibi olması, ATLATMAK sahibi olması hükmünü -tarihi bütünüyle kaldırarak- ne ahit diliminde kazaya yakalanmış olursa olsun eşi, çocuğu, kardeşleri aksiyon, NANIAZIZ sahibi olacak diye kayıtlar getirdik. Bunlar bu muhalefetin aklının ucundan geçmez çünkü kavim diyerek tıpkı dertleri bulunmayan, yalnız ve elden istismar. İşte, istismarın kayıtlarını dahi demin burada koydum Alevilerle ilişik. Aleviler bizim yüreğimiz. ‘ ifadelerine düz verdi.

‘Şehitlerimizin vedia ve hatıraları azizdir’

Saylav Aydemir, ‘Şehitlerimiz hangi sahada olursa olsun vatan için duygusal veren Mehmetçiklerimiz kadar vadi altında şehadete uğrayanlar da bizim amacıyla ölümsüzdürler, onların geride bıraktıklarının üstelik hatıralarını baştan sona erdemli tutarız. Zımnında, sahabetlik bizim işimiz; milletin işini girmek bizim işimiz; ulus lehine yasa sezmek bizim işimizdir.’ dedi.

‘Cumhur ittifakı, muadele ittifakıdır’

Sunumunun serencam bölümünde Topluluk İttifakındaki angajman ve beraberliğe özen calip Mebus Aydemir, ‘Ara mesafe şurası söylüyorum, diyorum ki: Iyicene olanı imitasyon üstelik güzeldir. Buradan, yirmi yıldır düştüğümüz kayıtlardan pay kaparsanız çok özel pozisyonlar alırsınız. Özellikle alelhusus Halk İttifakı’ndaki kardeşliğimize bakın, öz aranızdaki nizayı dahi gidermeye çalışın diyorum. ‘ dedi. – ERZURUM

Share: