Eş, Hanımanne Meral Akşener’e Balkı Yandı, Ağladı: “Oğlum Ziraat Mühendisi Hamallık Ediyor”

Fen: EDDA SÖNMEZ – Kamera: FAHRETTİN ÖZTÜRK

İYİ Parti Umumi Başkanı Meral Akşener, Küçükçekmece Behişt Mahallesi’nde esnafı müzakere etti. Esnaf ekonomi ve avlu pahalılığından şikayet ederken, Akşener’e kayınvalidesiyle gelişigüzel balkı yanan zinde avrat ise gözyaşlarını tutamadı. Buğulanmış kadın ise “Oğlum ekincilik mühendisi amma hamallık ediyor” dedi.

İYİ Fırka Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti üzere geldiği Küçükçekmece’üstelik partililer karşıladı. Akşener, geçmiş ilk tıpkı çul mağazasına girdi. Arkası Sıra aynı ayrıksı karı çul mağazasının sahibi ile arkadaşça etti. Akşener, burada yere düşürdüğü çorabı satın aldı. Girdiği tıpkı dükkandan üstelik çanta alan ve ana yol üstünde açılan tıpkı SMA dürü standını ülfet fail Akşener, daha sonradan dondurma, döner sermaye ve kuyumcu dükkanlarına uğradı.

Akşener’in musahabe ettiği esnaf ekonomiden şikayetçi oldu ve geçinemediklerini söyledi. Akşener de esnafa “Cenabıhak yardımcımız olsun inşallah düzelecek. Sizin kararınız, siz değiştireceksiniz” dedi.

“OĞLUM ZİRAAT MÜHENDİSİ HAMALLIK EDİYOR”

Akşener, nemli bire bir kadın ve gelini ile tıpkısı müddet ahbapça etti. Balıkesir’de aynı oğluyla gelişigüzel yaşadığını zahmetli maaşı ile geçinmeye çalıştığını belirten buğulu karı, İstanbul’da hayat dolu başka oğlunu ziyaret etmeye geldiğini söyledi. 4 oğlu olduğunu hepsinin de şu zaman işsiz olduğunu anlatan buğulanmış karı, alay malay yaşadığı oğlunun elan önceki İstanbul’birlikte sigortalı çalıştığını ancak geçinemediği üzere ve elan kızgın olacağı ve kira parası ödemeyeceği için Balıkesir7e kendisinin yanına taşıdığını anlattı. Nemli kadın, kültür mühendisi olan oğlunun ise iş bulamadığı için hamaliye yaptığını dile getirdi.

Akşener ile buğulu avrat ve elan bilahare onlara katılan gelini olan dinç avrat ile ortada gelişen diyalog şöyle:

“Akşener: Oğlun ziraat mühendisi ve hamaliye yapıyor anca mi? Abla adın hangi senin?

Nemli karı: Leyla adım.

Akşener: Elkızı, neredesin? Sen misin? Gel kızım.

Nemli Kadın: Sülale işine gidiyor gelinim.

Akşener: (Geline) Sen nerelisin?

“HAKEZA BİR CUMHURİYETTE KIZLARIMI OKUTTUM AMA MAALESEF PATIKA SAHİBİ YAPAMADIM”

Tendürüst eş: Ego Karslıyım. Eşim darülfünun mezunu Erzurum Atatürk Üniversitesi mezunu. Eşim aksiyon bulamadı. Şimdi tıpkı fabrikada çalışıyor. İki kızım var. İki kızım de hemşirelik yaptı. KPSS’ye giremediler. Keyif çiğir lisesini bitirdiler. Gerçekten kızım gelişim bulamadı. Kullanılmamış yasa artık. Bacı yardımcısı.

Akşener: Senin tahsilin ne?

Tüvana avrat: Ego ilkokul mezunuyum. Evlere temizliğe gidiyorum. Hakeza tıpkısı Cumhuriyette kızlarımı okuttum ama maalesef iz sahibi yapamadım. İstiyorum çocuklarım adamakıllı yerlerde olsun.

Akşener: Demincek ego buradan ayrılıyorum. Bu kızımız sizinle kalacak iletişim bilgilerini algı ben ne yapabilir bakacağım.

Genç karı: Eşim beş yıllık üniversite mezunu, bire bir yılda eğitim bilimi aldı. Eşim gelişim bulamadı. Çokça zorlandık, çocuklarımızı okuttuk ama çocuklarımız iyice tıpkı yere gelemedi. Çünkü abla yardımcılığı çıktı.

Buğulanmış avrat: Gençlere sahip çıkın yeter.

“ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKIN. BİR ASIL ADINA YALVARIYORUM”

Gailesiz karı: Arzu ediyorum okuyan çocuklarımıza cemaat çıkın. Allah razı olsun, haddinden fazla teşekkür ederim. Bir esas yerine yalvarıyorum yani. Pespaye yalvarıyorum. Böyle lacerem aynı Türkiye’birlikte yaşıyoruz evet. Ben çocuklarım için… Çocuklarımı sunturlu yerlerde bekliyordum amma olmadı.

“OĞLUM ÜNİVERSİTE OKUYOR TÜRKİYE’DEN KAÇMANIN YOLLARINI ARIYOR”

BERABER ayrıksı ayrımsız yurttaş üstelik Akşener’e, “Abla ayrımsız oğlum var Türkiye’den kaçmanın yollarını arıyor. Üniversite okuyor, şimdiden gitmenin yolunu arıyor” diye niteleyerek seslendi.

“BEN SİZİN BAŞA GELMENİZİ İSTİYORUM BİR KADIN OLARAK”

Tendürüst eş: Ego sizin başa gelmenizi istiyorum ayrımsız avrat olarak. Tanrı bin el razı olsun.”

Share: