Icra Vekili Üzüntülü: “Deprem bölgesindeki cins-1 diyabet hastası çocuklarımız üzere geçmiş etapta 1000 adet glikoz ölçüm cihazı dağıtacağız”

– Vekil Izdıraplı: “Yer Sarsıntısı bölgesindeki türlü-1 şeker hastalığı hastası çocuklarımız üzere ilk etapta 1000 skor glikoz ölçüm cihazı dağıtacağız”

ANKARA – Aile ve Içtimai Hizmetler Bakanı Su Yanık, tarz üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 11 ili etkileyen depremler sonrasında bölgedeki soy-1 şeker hastalığı hastası çocuklar için ilk aşamada toplam 1000 skor glikoz takdir cihazı dağıtacaklarını açıkladı.

Türkiye’nin iki şişman sarsıntı felaketinin yaşadığını ve yaraları sarmaya çalıştıklarını bildiren Icra Vekili Acılı, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimlerini acul tıpkısı şekilde karşılamaya himmet ettiklerini ifade etti.

Bu kapsamda deprem bölgesindeki cins-1 diyabet hastası çocuklara cihazların iletilmesi amacıyla çabuk tıpkısı şekilde celal ve darülfünun hastanelerinin bala iç salgı bölümleriyle irtibata geçtiklerini belirten Icra Vekili Yanık “İlk etapta 792 cihazın çocuklarımıza ulaştırılması üzere planlamalarımızı yaptık. Cihazların bölgeye ulaşmasıyla gelişigüzel pazartesi günü dağıtımını gerçekleştireceğiz.” dedi.

Bu süreci bağlantı ve muadele içerisinde kül tesanüt duygusuyla atlatacaklarını kaydeden Vekil Izdıraplı, “Bu doğrultuda Nezaret adına, 11 ilimizi etkileyen depremler sonrasında bölgedeki kalem-1 diyabet hastası çocuklarımız üzere toplam 1000 sayı glikoz ölçüm cihazı dağıtacağız. Geriye küsurat 208 cihazı ise deprem bölgesinden gelecek talepler ve boşaltma olunan illerdeki depremzede kalem-1 şeker hastalığı hastası ayrıntılar için kullanacağız” diye konuştu.

Share: