Büyük Taarruz’un 100. Sene Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Toplu Küşat Töreni

Reisicumhur Yardımcısı Fuat Oktay, “İnşallah öyle beş altı gelecek ki, çokça teferruatlı değil bu çokça gücük, zaman bize şartlar koymaya çalışanlar kendileri sıraya girecekler; ‘Bu teknolojileri pekâlâ yaptınız’ diyerek. Şu anda İHA’larda SİHA’larda sıraya girmiş durumdalar mı? Yapabildiğimizi gösterdik mi? Daha iyisini yapar mıyız? Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi, milletiyle alay malay yapar.” dedi.

Oktay, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Yengi Meydanı’nda düzenlenen Iri Taarruz’un 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Şişman Açılış Töreni’nde Afyonkarahisar’dahi bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kütahya’üstelik dahi 30 Ağustos kutlamalarına katıldıklarına değinen Oktay, “Cumhurbaşkanımız benzeri molekül ilan etti. Aynıyla şöyle söyledi, ‘Bu asrı, zarfında bulunduğumuz asrı Türkiye asrı yapmaya, Türkiye yüzyılı yapmaya kararlıyız’. Bunu Afyonkarahisar ile birlikte yapacağız, Kütahya ile, Van ile, Edirne ile, Samsun’la, Adana’yla, İstanbul’la, Ankara’yla gelişigüzel yapacağız. Biz yalnız konuşmayız. bir bir şeyi söyledik mi, yaparız. AK Tümen söyledi mi, yapar. Topluluk ittifakı söyledi mi, yapar. Sonuna kadar dahi harcama.” ifadelerini kullandı.

Oktay, Türkiye için zinde ayakta olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“100 yıl önce bittabi yaptıysak, imkansızlıklar içerisinden kuşkusuz bir Türkiye Cumhuriyeti’ni doğurduysak, elbet kim Malazgirt’in kapılarını 951 sene ilk açmışsak bugün dahi sağlıklı buradayız. Zahir yapacağımızı bile aslında biliyoruz. Sağlıkta elbette yaptığımızı gördük mü? Kovid döneminde bilcümle dünya, hem bile namına ‘Süper güç’ diyenlerin hemen bir maskeyi bulamadıkları biz mıhlı, şehir hastanelerimizle, 81 ilimizdeki hastanelerimizle, doktorlarımızla, esenlik çalışanlarımızla zinde ayakta kaldık mı? Türkiye yapar dediler mi? Ama yetmez, elan iyisini yapacağız. Olur sanayide 100 sene geçmiş elde ettiğimiz o zaferi 100 yıl sonradan kalkınan bir Türkiye ile taçlandıracağız dedik mi? ‘Bağımsızlık mücadelemiz bitmedi’ dedik. ‘Afyonkarahisar’dahi yanan çığlık sönmedi’ dedik. Istiklal mücadelesi tek sönmeyecek. Tığ gönlümüzdeki Türkiye’yi, nazik ve zinde Türkiye’yi düz yazı edene büyüklüğünde da bitmeyecek.”

“2023’te bir tane tıpkısı yıldırıcı kalmayacak şekilde da terörle mücadele ettik”

Kıvrak Türkiye için yola bitmeme edeceklerinin ve terörle mücadele çalışmalarını sürdüreceklerini anlatan Oktay, Türkiye’yi terörle dize getireceklerini düşünenlerin amacına ulaşamadığını, 2023’te tek aynı terörist kalmayacak şekilde da terörle mücadele ettiklerini vurguladı.

Cumhur Reisi Erdoğan’ın verdiği sözleri adına getirdiğini nâkil Oktay, “Peki başlangıçta pekâlâ yaptırmıyorlardı? Şu silahı alırsın ama şurada kullanamazsın. Niye? O Benim teröristim. Şu tankı sana veririm ama şurada kullanamazsın. Münasebet? O benim senin konusunda saldığım bilmem hangi ülkesi. Şu bilmem neyi veririm ama şurada kullanamazsın. Olur demincek buna ihtiyacı olan benzeri Türkiye var mı? Savunma sanayisiyle metin ayakta mı? Bize F-35’leri vermemişler, F-16’larla ilişik bile neymiş koşullar koyuyorlarmış. Umurumuzda mı? Şayet ne yaptığımızı iletilmek istiyorlarsa Samsun’a gitsinler. TeknoFest’te Zer Elma’nın elbette ayağa kalktığını görsünler. Siz birlikte şahit olacaksınız. Bizim insansız kavga uçağımızın 2023’te inşallah göklerde olduğuna hep birlikte şahitlik edeceğiz.” diye niteleyerek konuştu.

Oktay, insanlı çekişme uçağı yapımını üstelik sürdürdüklerini belirterek, “İnşallah öyle az buçuk gelecek kim, çok uzun değil bu haddinden fazla gücük, bugün bize koşullar koymaya çalışanlar kendileri sıraya girecekler; ‘Bu teknolojileri zahir yaptınız’ diyerek. Şu anda İHA’larda SİHA’larda sıraya girmiş durumdalar mı? Yapabildiğimizi gösterdik mi? Henüz iyisini yapar mıyız? Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi, milletiyle gelişigüzel yapar.” dedi.

“Teknolojinin seçme alanında çokça daha iyisini yapacağız”

Sanayide kalkınan Türkiye’yi oluşturmaya devam ettiklerine dikkati çekici Oktay, “TOGG elektrikli aracımız dolaşma sayıyor. Çabucak birkaç kamer bilahare elektrikli aracımız bile inşallah yollarda olacak. Özlük otomobilimizi yapacağımızı size Cumhurbaşkanımız car etmiş miydi? ‘Babayiğit lazım’ dediğinde, Cumhurbaşkanımız çıktığında babayiğitler arkasından geldi mi? Elhamdülillah aha araba da geliyor ve elan de iyisini yapacağız. Teknolojinin değme alanında çokça henüz iyisini yapacağız.” ifadelerini kullandı.

İki zaman evvel Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun bir göstergeç programındaki seçmen listeleri ve malumat madenciliğiyle ilişik konuşmasını izlediğini belirten Oktay, şunları kaydetti:

“Erdemli Seçim Kurulunun verilerinin elinde olduğuyla ilişkin. ‘Siz nereden aldınız bunu’ deyince gevelemeye başladılar. İki gün evvel bir monitör kanalında konuşuyor. Özrü kabahatinden nazik evet derler evet, Kılıçdaroğlu şöyle söylüyor; ‘Bize bu verileri nereden aldığımızı soruyorlar’. Bire Bir kavram kullanıyor, kendisi çok bol biliyor evet ‘Veri madenciliği diye niteleyerek tıpkı öz var amma bunlar bilmez. Bu Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi bunu bilmez. Ihtimal dahi ilk kez benden duyuyorlardır’ diyor. Bak, bak, bak. Yani gören da ilk defa hakeza bire bir özdek oluyor zannedecek. Kendisinden ilk kez duyduğumuzu zannettiği özdek ne zamandır arasında biliyor musunuz? Yer bir iki 70 yıldır. Teknolojiden anladığı bu, bilişimden anladığı, gelecekten, yenilikten, inovasyondan anladığı bu. Yani 70 yıl öncesinden geliyor sonra de ‘Bunlar bakir duyuyordur’ diyor. Güler misin, ağlar mısın? Bunlar Türkiye’yi da şayet böyle yöneteceklerse vah halimize.”

Share: