Içtimai medyadaki ovuşturma reklamına tıkladı, başına gelmeyen kalmadı

Içtimai medyadaki ovma reklamına tıkladı, başına gelmeyen kalmadı

Sözde masöze mütalaa atan insan 35 bin liralık dolandırıldı

İZMİR – İzmir’in Pınar ilçesinde yazlığında bulunduğu esnada masaj reklamına tıklayan ve karşısındaki güya masözle mesajlaşan herif 3 gün bilahare hayatının şokunu yaşadı. Kök aynı avukatın adını kullanarak vatandaşı davayla zılgıt eden dolandırıcı, 35 bin teklik karşılığında neymiş davayı izansız çekeceğini söyleyerek vatandaşı dolandırdı.

Geçtiğimiz hafta İzmir’in Çeşme ilçesindeki yazlığında aralık nâkil G.D., içtimai medyada gezindiği esnada aynı ovma salonu reklamı görüp tıkladı. Telefon üzerinden mesajlaşma uygulamasına yönlendirilen G.D. ile cebin taraf beyninde sohbet başladı. Ovuşturma fiyatları ve mutlu sonuç diye rapor edilen tensel birliktelik için kıymet soran G.D., karşı tarafın de verdiği rahatlıkla henüz yalınlık seçik konuşmalar gerçekleştirdi.

3 dolaşma sonra mevrut mesajla neye uğradığını şaşırdı

G.D.’nin telefonuna ise 3 aktarılma sonraları bire bir avukat nabız atarak, mesajlaşmaları mazeret gösterip eşeysel tacizden kontekst suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Neye uğradığını şaşıran yurttaş, hatalı anlaşıldığını davayı kalın kafalı dercetmek için ne yapılması gerektiğini sordu. Avukat da bunun üzerine davalıya 15 bin, avukatlık masraflarına dahi 20 bin liralık girmek üzere 35 bin teklik temenni etti. G.D., paraları avukatın vermiş olduğu banka adına atarak kurtulduğunu düşündü.

Avukat düzme çıktı

Daha sonraları aklında soru işareti mütezayit G.D., avukatın ofisini arayarak böyle tıpkısı olayın olmadığını, kendisine mesaj atan kişinin avukatın adını kullanarak kendisine avukat süsü verdiğini anladı. Dolandırıldığını ayırt eden vatandaş, İzmir Barosu avukatlarından Başak Rencuzoğulları marifetiyle hilekâr veya dolandırıcılar hakkında yanlışlık duyurusunda bulundu.

“Hiç bire bir resmi yapılış ve karar kanalları endişe yoluyla ulaşmaz”

Resmi yapı ve şiddet organlarının bu şekilde düşünce yoluyla vatandaşlara ulaşmayacağı konusunda vatandaşlara uyarıda bulunan İzmir Barosu avukatlarından Başak Rencuzoğulları, olayı anlatarak vatandaşlara uyarıda bulundu. Rencuzoğulları, “Müvekkilimiz Çeşme’deki yazlığında sosyal medyada gezinirken bire bir ovuşturma salonuna ilgilendiren sponsorlu tıpkı reklamla karşılaşıyor ve tıklıyor. Tıkladığında üstelik direkt mesajlaşma uygulamasına yönlendiriliyor. Verilen hizmetlerle ilişkin vukuf almaya çalışırken ovma ve mutlu sonuç diye niteleyerek anlatım edilen seksüel birliktelik ile ilişik ayrımsız denk listesi karşısına çıkıyor. Henüz sonraları kardeş kardeş ilerleyince müvekkilimize birlikte tensel muhtevalı fotoğraflar atılıyor. Müvekkil birlikte onun verdiği rahatlığa binaen düğme bir tensel dostça gerçekleştiriliyor. 3 ahit sonraları ise hamur bir avukatın ismini kullanan bir yaşama kendisine tasavvur atıyor ve mesajlaşmaların cinsel taciz içerdiğini belirterek cürüm duyurusunda bulunulduğunu beyan ediyor. Mesajlarda bağdaşmak istenildiğinde mağdura 15 bin, avukatlık masraflarına bile 20 bin teklik tutmak amacıyla 35 bin teklik ücret kâm ediliyor. Bu esnada mesajlarla müvekkilimiz dam cezası ile korkutuluyor. O bile korktuğu üzere cebin tarafa bu parayı ödüyor. Sonrasında bazı tıpkısı bando araştırmalar yaparak dolandırıldığını anlayıp bize başvuruda bulunuyor. Biz de yapılan dolandırıcılığa alın gerekli kanuncu işlemleri başlattık. Tek benzeri resmi yapılış ve mahkeme kararı kanalları kanaat aracılığıyla ulaşmaz. Eskiden tebligatlarla vatandaşlara ulaşılırdı fakat onların üstelik sahtesi yapılır ayla geldi. Vatandaşların üstelik kafası daha çok karışıyor. Böyle bir şeyle karşılaşıldığında E-Fehamet üzerinden haklarında bire bir şikayet olup olmadığını öğrenebilirler. Vatandaşlarımız bile bu konuda titiz olsunlar” açıklamasında bulundu.

Share: