Şemdinli’de öğrenciler sanal töz gözlüğüyle aritmetik öğreniyor

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde fariza eden hesap öğretmeni Binnaz Melike Ersoy, sanal üs gözlüğüyle öğrencilerinin matematiğe ilgilerini ve derse paydaşlık oranlarını artırdı.

Mevlana Mesleki ve Maharet Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Ersoy, Web 2.0 ve Web 3.0 ile ilgili tetkikat yapıp eğitimler düzlük değişik illerden 10 öğretmenle, öğrencilere hesap dersini sevdirmek ve yaşayarak öğrenmelerini nail olmak için “Metamat Projesi”ni hazırladı.

Bu kapsamda yetişek öğretim döneminin başında sanal kök gözlüğü realizasyon fail Ersoy, aritmetik derslerini laf ve örneklerin müfredata uyarlandığı sanal ortamda işlemeye başladı.

Bu sayede öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artıran Ersoy, söz konusu yöntemle 9, 10, 11 ve 12’nci derslik öğrencilerinin matematiği canlandırmalar üzerinden daha olağan öğrenmelerini sağladı.

Ersoy, AA muhabirine, kurucularından olduğu projenin “eTwinning” projesine dönüşeceğini söyledi.

Üç yıldır dijitalleşme alanında mütenevvi araştırmalar yaptığını, bu konuda eğitimler aldığını belirten Ersoy, Milli Terbiye Bakanlığının başlattığı “Matematik Seferberliği”ne katkı uydurmak için farklı şehirlerdeki 10 öğretmenle bu çalışmayı yürütmeye değişmeyen verdiklerini aktardı.

İlk etapta akademik alan taraması yapıp, realist hesap öğretimiyle ilişik aynı çalışma ika gereği duyduklarını anlatım eden Ersoy, “Günümüzde geçer metaverse, yani sanal ortamlarla beraber matematik öğretimini gerçekleştirmeyi planladık ve mevhum ortamlarda matematik öğrenme alanları tevlit kararı aldık. Mektepli taktığı sanal gözlüklerle bu ortamlara istedikleri devir ya birlikte tığ vecibe verdiğimizde girip bunu gerçekleştirebiliyor.” dedi.

“Matematiği dinlemeyen öğrenciler artık öğrenme ortamı monte etmek istiyorlar”

Bu yöntemle öğrencilerin derse olan ilgilerinin imdi arttığını vurgulayan Ersoy, şöyle bitmeme etti:

“Hesap derslerini itaat etmek istemeyen, derste sesini birlikte duymadığımız öğrencilerden, ‘ego yapacağım, evvel ben tutkun olmak istiyorum’ üzere tepkiler alıyoruz. Öğrenciler ilk kez denedikleri amacıyla henüz aşkın bağ duyuyorlar. Bizi yeryüzü haddinden fazla mutlu fail kısım istimara istimara yapmamızın beraberinde, öğrenciler rey atıp ‘bu projede girmek istiyoruz’ diyorlar. Matematiği dinlemeyen öğrenciler bundan sonra aritmetik öğrenme ortamı hazırlamak istiyorlar. O yüzden tığ bile haddinden fazla bahtiyar oluyoruz. Bu projeyi Şemdinli’de ilk defa denedik. Türkiye’birlikte bile eskimemiş uygulanıyor. Hep aritmetik müfredatını mevhum kitaplara dönüştürdük ve sanal alemde hazırlıyoruz. Bakanlığın müfredatı ile senkronik ilerliyoruz ve eTwinning projesi adına uluslararası servise sunduk. Çalışmalarımıza oradan bitmeme ediyoruz.”

Öğrencilerden Yeşim Yılmaz bile ilk defa sanal kök gözlüğünü taktığını dile getirerek, “Elan önce sayıların gerçekçi olmadığını düşünüyordum. Gözlüğü taktığımda sanki sayıları tutacağım gibiydi, çokça canlıydı. Matematiği böyle hıfzetmek çok domuzuna ve lezzetli.” dedi.

Share: