Pir sanatlar lisesi öğrencileri ile dirayetli sanatçılar ayrımsız sahneyi paylaştı

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında güzel sanatlar lisesi öğrencileri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT Ankara ve İstanbul radyolarının uz sanatçıları “Düetler Konseri”nde tıpkısı araya geldi.

CSO Ada Ankara Yerleşkesi Tarihi Salon’da Milli Terbiye Bakanlığına sınırlı evire çevire sanatlar liselerinde eğitim bilimi gören 12 mektepli, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT Ankara ve İstanbul radyolarından curcunalı sanatçılarıyla aynı sahneyi paylaştı.

Ekin ve Turizm Bakanlığının putrel sanatçılarının gürültülü sanatçılarına haremlik ettiği konseri Şef Toygar Çoşkun yönetti.

Sanatçılar Aylin Şengün Taşçı, Elif Pehlivan, Imge Akyürek, Şennur Dinleyen, Teamül Karaytuğ, Bekir Ünlüataer, Atakan Akdaş, Nilgün Kızılcı, Gökhan Temur, Orçun Kurdoğlu, Maksat Irkılata, Neval Güleç, tendürüst sanatçı adayları ile düet yaptı.

Başakşehir Iyicene Sanatlar Lisesinden Nebi Mirza, Rümeysa Kayıtbey ve Zehra Çakıroğlu, Ihtilas Veysel Sunturlu Sanatlar Lisesinden Berkan Yalman ve Ahmet Yusuf Yılmaz, Itri Güzel Sanatlar Lisesinden Feride Hazal ve Hamit Özyurt, Marmara Üniversitesi Abdülkadir Meragi Güzelce Sanatlar Lisesinden Yağmur Bakar, Avni Akyol Evire Çevire Sanatlar Lisesinden Zehra Ece Güler, Bakırköy Pir Sanatlar Lisesinden Arman Özgül, Işıklı Doğan Sunturlu Sanatlar Lisesinden Irmak Cezire Kaygusuz ve Uyum Gerişlioğlu konserde mahirane sanatçılarla şarkı gelir fırsatı buldu.

Konserde Türk laf ve halk müziğinin sevilen eserleri seslendirildi.

“Gençlerimizin Türk görüşme müziği ile ilgilenmediği makul değil”

Ekin ve Turizm Nazır Yardımcısı Özgül Özkan Çetin, konser sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hakeza tıpkı konseri gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını tabir etti.

Firez ve Turizm Bakanlığı ile Milli Terbiye Bakanlığının kuma projesi olan benzeri etkinliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Çetince, sanatçıların bu projede gönüllü namına düzlük aldıklarını bildirdi.

Çetin, “Fena Hâlde sanatlar liselerimiz bizim için çokça nadir. Bugün akşam gördük ki, bu liselerimizde inanılmaz yetenekli gençlerimiz var ve hepsiyle hava duyuyoruz. Bu canlı yeteneklerimizi vekâlet solistleri ile benzeri araya getirdik. Tıpkı süredir birlikte çalıştılar ve bugün dinlediğiniz makro konser ortaya imdi. Türk müziği güvenli ellerde. Gençlerimizin Türk nutuk müziği ile ilgilenmediği akla yatkın değil. Yolları yıldızlı olsun.” diyerek konuştu.

Konsere Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in eşi Nebahat Özer, Milli Yetişek Vekil Yardımcıları Osman Sezgin ve Sadri Şensoy ile haddinden fazla sayıda müziksever katıldı.

Share: