Kanı ölümü gerçekleşen diş hekiminin organları 4 hastaya rüya olacak

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde akıl ölümü gerçekleşen diş hekiminin bağışlanan organlarıyla Bursa ve Balıkesir’bile 4 hasta hayata tutunabilecek.

Trafik kazası sonucu Bandırma Yetişek ve Araştırma Hastanesinin kırıcı bakım ünitesinde otama altına alınan dişçi 66 yaşındaki Eksiksizlik Terzioğlu’nun kanı ölümü gerçekleşti.

Ailesiyle mülaki doktorlar, aza bağışı için izin istedi. Ailesinin onaylama vermesinin peşi sıra Eksiksizlik Terzioğlu’nun karaciğeri, böbrekleri ve korneaları nakil yapmak amacıyla makbuz.

Anastesi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Yaşamış Hayri Bektaş organ aktarımı ile ilgilendiren gazetecilere şu bilgileri verdi:

“Sağlık camiamızda ince yıllar etkin, senelerce bakım veren, ayrımsız zamanda tıpkı sağlık çalışanı hekim babası 66 yaşında Kemal Terzioğlu 3 Ekim’bile dil dışı trafik kazası, onun akabinde kilolu bakıma aldık. Teneffüs cihazına bağladık, tedavilerini planladık. Görüntüleme yöntemleriyle beyinde kanaması mevcuttu. Ameliyata alındı, cerrahi müdahale sonrası tekrar yoğuna bakıma makbuz. İlerleyen zamanda nöroloji tablosu pir geriledi. Bilahare doğacak istikşaf yaptık. 5 Ekim’üstelik klinik bellek ölümü tanısı gecekondu. Aileye açıklanmış ettik, aile örgen naklini akseptans etti.”

Bursa Örgen Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçildiğini, nâkil Bektaş, Terizoğlu’nun karaciğerini Bursa Uludağ Üniversitesi, böbreklerini Bursa Acıbadem Hastanesi, kornealarını ise Balıkesir Üniversitesinin dilek ettiğini kaydetti.

Bektaş, “Senelerce insanlara felah dağıtan, binlerce insana felah veren Kemal Terzioğlu, serencam nefesinde birlikte ailesinin onamı ile başka insanlara fert oldu. Namına Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı dileklerimizde bulunduk. Keşki hep bu kadar şuurlu olsa, çok insanların organlara ihtiyacı var. Bu konuda henüz hassas davranılması çokça şanlı bizde bunun için buradayız.” dedi.

Organları bağışlanan Eksiksizlik Terzioğlu’nun Karı Veladet Uzmanı namına Mardin Şevket Hastanesinde görev fail kızı Fetiş Mungan birlikte “Babam yaşamayı haddinden fazla severdi. İnşallah organları apayrı vücutlarda bambaşka hayatları yaşatacak. Umarım gayrı vatandaşlara üstelik bu şekilde yaşıt olur.” ifadelerini kullandı.

Share: