1. Arsıulusal Yeşilova-Salda Dümbelek Dönüşüm, Çevre ve Görüşme Çalıştayı başladı

Burdur’da planlı 1. Arsıulusal Yeşilova-Salda Anlayışsız Dönüşüm, Belde ve Danışma Çalıştayı’nda Salda Gölü’nün dünü, bugünü ve yarını ele alınacak.

Burdur Valiliği, Yeşilova Kaymakamlığı ve Ege Konferans Birliğince mahdut dışında bile katılımcıların olduğu 5-9 Teşrinievvel tarihlerinde gerçekleştirilen çalıştayın açılışı törene katılan Vali Yüksek Arslantaş, ” Türkiye’nin Maldivleri” adına anılan Yeşilova ve Salda Gölü amacıyla benzeri araya geldiklerini söyledi.

Yeryüzü cennetlerinden biri olan Salda’nın NASA araştırmalarına bakarak Mars’ın yapısal özelliklerini barındıran dünyadaki iki yerden biri olduğunu tamlayan Arslantaş, üniversitelerin ve NASA vukuf insanlarının araştırı faaliyetlerinin devam ettiği Salda’nın natürel yapısı ve güzelliğiyle dünyanın incisi konumunda olduğunu vurguladı.

Arslantaş, bu nadir katıksız hazinenin varlıklarının ve güzelliklerinin dilden dile yayılmasıyla bölgenin akıbet dönemde turizm faaliyetleri hususunda bildirme haddinden fazla görüşme edilen saf düz olduğunu anımsattı.

???????Gölün kül dinamiklerinin yarınlara taşınması, barındırdığı coğrafyası ile saf hayatın bozulmaması ve gelecek nesillere aktarılmasında farkındalık oluşturulması hesabına çalıştayda ayrımsız araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildiren Arslantaş, şöyle konuştu:

“Bölgemizde tezce gelişen turizm faaliyetlerinin güzelliklerinin yansıması yerine fotoğrafçılık, ski, ateş sporları ve sair birçok spor alanlarının geliştirilmesi, lavanta bahçelerinin ve endemik nebat türlerinin korunması ve cümle alanların yapısına uygun olacak biçimde geliştirilmesi yerine bu çalıştayın devamını ve eş etkinliklerin artmasını içtenlikle arzu ediyorum. Bu etkinliklerin bölgemizde uluslararası benzeri üne kavuşan Salda’nın dünyaca tanınmasına ve korunması vasıta olacağından eminim. Bu saf güzellikleri atamızın mirası olarak değil, çocuklarımızdan aldığımız dirilik olarak görmemiz gerektiğini bilmeli ve ona bakarak muamele etmek zorunda olduğumuzu hatırlatırım.”

Ilbay Arslantaş, aktiflik üzere ilçeye mevrut 30 heykeltıraş ve ressamın hafta sonuna kadar Cumhuriyet Altını Meydanı’nda deli dolu performans sergileyeceğini sözlerine ekledi.

Resim performansları, halk oyunları ve takım gösterisinin sergilendiği açım törenine, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ihtiyaç Korkmaz, Yeşilova Kaymakamı Fazilet Yenisoy, Yeşilova Şehremini Mümtaz Şenel birlikte katıldı.

Share: