Doğaseverler Nemrut Yanardağ Ağzı Gölü’nü gezdi

Dünyanın ikinci, Türkiye’nin genişlik iri yanardağ ağzı gölü olan Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü, bugünlerde doğaseverlerce sıklıkla ülfet ediliyor.

Avrupalı Gelişigüzel Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamında “Mükemmeliyet Ödülü” düz göl, zerrin, yeşil ve kahverenginin tamam tonlarıyla misafirlerine benzersiz tabiat manzarası sunuyor.

Doğayla çöz içe zaman kılmak isteyen doğaseverler ve fotoğraf tutkunları, UNESCO’nun Toptan Jeopark Ağı’na dahil edilmesi hedeflenen bölgede yürüyüş yapıyor, fotoğraf çekiyor.

Ziyaretçilerden Mehmet Enis Ok, Nemrut’un doğasını ve havasını haddinden fazla beğendiklerini söyledi.

Bölgede sonbaharın güzelliklerinin yaşandığını tamlayan Ok, “Güzelce havayı vesile bilip buraya geldik. Doğasını ve göl manzarasını çokça beğendik. Burası gezilmesi ve görülmesi gereken bir vadi. Elan evvel burayı uçaktan görmüştüm ama yakından çekmek beni büyüledi.” diye niteleyerek konuştu.

Bitlis Muazzez Üniversitesi Radyoloji Bölümü öğrencisi, Şırnaklı Bayram Ayı Örenlik ise arkadaşlarıyla Nemrut Krater Gölü’ne geldiklerini rapor etti.

İlk posta gördüğü Nemrut’un beklediğinden elan iyicene olduğunu dile getiren Ören, “Burada renklerin hep tonları kâin. Eşsiz tıpkısı görk. Bitlis ve ilçelerinin gezilmesini herkese kaynak ediyorum.” dedi.

Öğrencilerden Mardinli Sercan Terece birlikte “Alışılmadık güzellikler birbirine kavuşmuş kabilinden. Picasso burada olsa kıskanırdı. Haddinden Fazla güzelce detaylar var. Sarı, yeşil, kahverenginin cemi tonları var, adeta ayrımsız yapılış cümbüşü kabil. İlk kat geldik ve bu kadarını beklemiyorduk. Türkiye’miz çok sunturlu benzeri coğrafyaya cemaat. Özellikle Nemrut tevessül etmek için Bitlis’imizin bile haddinden fazla iyice yerleri var.” ifadelerini kullandı.

Share: