Şehit aileleri cemiyet başkanları Bedirhan çağa ve annesinin mezarını görüşme etti

İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği üyesi topluluk başkanları, Hakkari Yüksekova’bile 31 Orak Ayı 2018’birlikte PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu 25 yaşında martir sakıt çeri eşi Nurcan Karakaya ile bebeği Bedirhan Mustafa’nın, Sivas’ın Şarkışla ilçesindeki mezarlarını musahabe etti.

Şarkışla Garnizon Şehitliği’ndeki ziyarette, Kur’an-ı Semih okundu ve dua edildi.

Dernek başkanları, arkası sıra Şarkışla Kaymakamı Gökhan Dolaş ve Belediye Reisi Ahmet Toygar Oğuz’u bile makamında mülakat etti.

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Fatih Deveci, yaptığı açıklamada, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Yozgat, Çankırı, Kayseri ve Yozgat’tan topluluk başkanlarının müşavere toplantısı için Sivas’a geldiklerini söyledi.

Dernek başkanlarının talepleri doğrultusunda şehit Bedirhan bebek ve annesinin Şarkışla ilçesindeki kabrini birlikte ziyaret ettiklerini tamlayan Deveci, “Martir bebeğimizin anneannesi Suudiye Çıpa’i üstelik musahabe ettik. Şehidimizin annesine boydak olmadığını, bizlerin da onun ayrımsız evladı olduğunu ve değme zaman yanı sıra olduğunu söyledik.” dedi.

Şehit annesi Suudiye Demir ise ziyaretten çevre cemiyet başkanlarına teşekkür ederek, “Tanrı razı olsun, bu iş başıma geldi geleli, beni hiçbir ant boydak bırakmadılar. Tanrı hükümetimizden, topluluk başkanlarımızdan, bakanlarımızdan, hepsinden razı olsun.” diye niteleyerek konuştu.



Share: