DÜRÜST Tümen Çorum Mebus Kaya, asfalt çalışmasını inceledi

YANLIŞSIZ Tümen Çorum Milletvekili Oğuzhan Kayaç, Çorum’un Osmancık ilçesi ile Samsun’un Vezirköprü ilçesine tutkun Tahtaköprü köyü ortada açılan yeni yolun, iki ilçenin muvasala olanaklarını kuvvetlendireceğini söyledi.

Kaya, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay ile Osmancık ilçesine bağlı Danışment köyünde Çorum İl Hususi İdaresince yapılan asfalt çalışmalarını inceledi.

Kaya, incelemelerin ardından gazetecilere, iki kaymakamlık arasında daha geçmiş Çorum İl Hususi İdaresince 9 kilometrelik kullanılmamış kez açıldığını hatırlattı.

Yolun stabilize asfaltla kaplandığını tamlayan Kaya, “Osmancık’ı Vezirköprü’nün köylerine birleştiren kısaca 21 kilometrelik yolun 8 kilometresi Samsun- İstanbul kara yolu, 2 kilometresi Bitirmiş köyü yolu. Kısaca 9 kilometrelik kısmını üstelik eskimemiş yaptık. Bu defa, Vezirköprü’ye merbut köylerdeki 15 bin nüfusun Osmancık’a, Ankara’ya ve İstanbul’a henüz niteliksiz ulaşması girmek.” dedi.

Yolun Osmancık ekonomisine yardım sağlayacağını ifade eden Kayaç, “Buradaki yapım sektöründe çalışanlar, hem tekstilde çalışacak olanlar hem da ticari anlamda Osmancık’a geliş azimet yapanlar için sunduğumuz bire bir kat.” diyerek konuştu.

Share: