Ordulu eş servis şoförü 16 yıldır öğrencileri okullarına yetiştiriyor

Ordu’dahi başka tıpkısı karı servis şoförünün teşvikiyle başladığı meslekte 16 yılı geride bırakan Kuzuluk Eyigün, öğrencileri anne şefkatiyle okullarına ulaştırıyor.

Altınordu ilçesinde bire bir volta firmasında servis hostesi namına çalışmaya başlayan Eyigün, tıpkısı firmadaki kadın servis şoföründen etkilendi.

Servis şoförü görünmek üzere eşini inandırma fail Eyigün, 16 sene önce ehliyetini alarak aracın direksiyonuna geçti. O tarihten itibaren görevini başarıyla sürdüren Eyigün, hafta arası temas sabahleyin öğrencileri okula doldurmak amacıyla iş harcıyor.

Gün içerisinde evinde arılık ve kemirmek işlerini tamamladıktan sonradan yeniden direksiyonun başına dönen Eyigün, çocukları okuldan alıp evlerine tasdik ediyor.

42 yaşındaki, 2 çocuk annesi Eyigün, AA muhabirine, mesleğe arkadaşının teşvikiyle başladığını belirterek, “Arkadaşım bana ‘Benim üzere bu mesleği bitmeme ettirebilirsin.’ diye niteleyerek destek verdi. Onun verdiği teşvikle mesleğe önce adımımı atmış oldum.” dedi.

Anne olduğu amacıyla çocuklarla haddinden fazla şen empati kurabildiğini dile getiren Eyigün, “Çocuklarla ve velilerle adeta aynı karı kabil olduk. Onların hepsi benim amacıyla müşteri değil, ailem gibidir.” ifadesini kullandı.

Eyigün, rehavet isteyen benzeri görevinin olduğuna dikkati çekerek, “Ağırbaşlı bire bir aksiyon yaptığımızın farkındayız. Ailelerin genişlik kıymetlilerini taşıyoruz. Bu haddinden fazla nazik ayrımsız baskı istiyor. Esasen biz Türkiye’nin geleceğini taşıyoruz. Ego çocukların ilkokuldan başlayıp büyüdüklerini görmekten ve onların güzel meslekler edinmelerinden çekicilik duyuyorum.” diyerek konuştu.

Servisi kullanan çocukların kendisini abla ya da anne kadar gördüğünü kaydeden Eyigün, “Bazen torunlar bana ‘Hale bacı sen erkeklerden evet de babamdan çokça daha ferah şoförsün.’ diyor. Bunları onlardan sezmek beni ayrıca bahtiyar ediyor.” dedi.

Eyigün, kendisini direksiyon başında görenlerden bazılarının çok şaşırdığını ama genellikle takdir ettiklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Adasu Otur, Kuzuluk Eyigün’den çokça memnun olduklarını vurgulayarak, “Hale bacı bizleri çokça rahat şekilde evimizden alıp okula getiriyor. Sonradan yeniden evimize ulaştırıyor. Bize asıl şefkati ile yaklaşıyor.” şeklinde konuştu.

Utku Gülci ise Eyigün’ün kendilerine çok bereketli davrandığını belirterek, onun aracında olmaktan bahtiyarlık duyduklarını dile getirdi.

Share: