Ulugöl Tabiat Parkı’nı bu sene 200 bine mümasil hayat ziyaret etti

Ordu’nun Gölköy ilçesinde tabii güzellikleriyle bildik Ulugöl Tabiat Parkı, yılın 10 ayında 200 bine mümasil emanet marifetiyle gezildi.

Türkiye’nin 36. gusto parkı olan, 7 dönüm kadar ve 80 metre derinliğindeki Ulugöl, kente mevrut evcil ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.

Şehir gürültüsünden uzaklaşarak bozulmamış havada ayakyolu geçirmek isteyenler, gölün çevresinde üslup ika, ongun ve gökyüzünün göle olan yansımalarını fotoğrafla ölümsüzleştirme fırsatı yakalıyor.

Eşsiz dekor eşliğinde pikniğin da yapıldığı Ulugöl Gusto Parkı, gelişigüzel sezon olduğu üzere sonbaharla sunduğu renk cümbüşüyle hayran bırakıyor.

Gölköy Şehremini Fikri Uludağ, AA muhabirine, özellikle Ulugöl oluşmak için ilçenin turizm noktalarının ziyaretçi akınına uğradığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla doğası güzelce yerleri daha bile adamakıllı hale getirerek ilçeye mevrut misafirlerin kullanımına sunduklarını anlatan Uludağ, Ulugöl’ün konaklama ve erişim konusundaki sorunlarını büyük ölçüde çözdüklerini belirtti.

Uludağ, hafta arası günlük sayı farkı 150-200 aracın tabiat parkına antre yaptığını, hafta sonları özellikle mevsimine ve hava şartlarına göre günce 300 ile 500 aracın geldiğini kaydetti.

“Turizm uğrunda ilçemiz adamakıllı aynı ivme kazanıyor”

Ulugöl Beğeni Parkı’na bu sene şu ana kadar 60 bin civarında araç, 200 bine mail evcil ve yabancı turistin girişi olduğunu nâkil Uludağ, şöyle konuştu:

“Ulugöl Tabiat Parkı, artık hem ilimizin hem üstelik Türkiye’mizin tıpkısı turizm merkezi olma uğrunda bitmeme ediyor. Biz de kaza belediyesi, Büyükşehir ve hükümetimiz kendisine Ulugöl Tabiat Parkı’nı başka alanlarla bütünleşmiş ederek ilçe merkezimizde budun bahçesi yapıyoruz. Akabinde Uluvahta Yaylamız var. Dolayısıyla turizm amacında ilçemiz güzelce aynı ivme kazanıyor. İnşallah ekibimizle halkımızla Ulugöl’ü ve ilçemizi turizme hazırlıyoruz.”

“Elimizden geldiği kadar bu tabiattan intikal etmek üzere geziyoruz”

Ziyaretçilerden Eylem Sulh, Ulugöl’e ilkokul yılın ardından geldiğini ve havanın de domuzuna olmasıyla güzel vakit geçirdiğini kaydetti.

Giresun’dan eşiyle mevrut Üzeyir Kapıcıoğlu ise bölgenin katıksız güzelliğini bildiklerini ancak bağ bozumu renkleriyle görmek istediklerini anlattı.

Sahilden 20-30 kilometre uzaklaştıkça yolun çok mülevven tıpkı çözme aldığını nâkil Kapıcıoğlu, manzaranın foto çekmeye değer olduğunun altını çizdi.

Samsun’dan eşiyle gelen Mehmet Aristokrat de sonbaharın yer pir zamanı olduğunu belirterek, “Ihtimal iki hafta sonradan bu renkleri çekmek türlü imkânsız. Ulugöl’e ilk kez geliyoruz. Şu dakika gördüğümüz görünüş karşısında hakikatten vuruk vaziyetteyiz. Sonbaharın kırmızıdan yeşile bilcümle renklerini tıpkısı arada gördük, haddinden fazla mutlu olduk. Artağan artağan da fotoğraf çektik.” ifadelerini kullandı.

Fatih Akagün, ilk kez geldiği Ulugöl Zevk Parkı’nın girişten itibaren görülmeye ayar olduğuna dikkati çekti.

Kanocular, göldeki atıkları topladı

Çeşitli spor aktivitelerine birlikte sülale sahipliği işleyen gölde kanocular, farkındalık etkinliği kapsamında atıkları topladı.

Kalaba Kano Kulübü ve Kalaba Orman Okulu Müessis Başkanı Mustafa Sarıkaya, Giresun Huy Sporları Kulübü ile yavaş bir ziyaretçi akını olan Ulugöl’e bilinçsizce atılan atıkları kanolarla toplayacaklarını anlattı.

Kano öğrencisi 10 yaşındaki Aylin Doğar dahi herkesin doğayı kirletmeyip çöplerini kutularına atması gerektiğini tabir etti.

Share: