Ekmeğin Fiyatı Artınca Vatandaşlar Düşüncesiz Kadınlara Ücreti Karşılığında Dayanıksız Yaptırmaya Başladı: “Atlatmak Fiyatları Arttıkça Müşterimiz Artıyor”

SENET DEMİRCİOĞLU

Osmaniye’dahi, ekmeğe üst üste mevrut zamlardan sonraları bir nice vatandaş, idraksiz kadınlara ücreti karşılığında güçsüz ekmeği yaptırmaya başladı. O kadınlardan biri olan Kadriye Ekicioğlu, “Ekmek fiyatları arttıkça rica bize haddinden fazla geliyor, müşterimiz artıyor, tığ da yapıyoruz. Memnunuz, bütçemize tıpkı ulama oluyor, evimize benzeri dirimlik sağlıyoruz. Köydeyiz, eksantrik üstelik bire bir işimiz namevcut. Rabıt bahçe işimiz var. Kazançlı koşullar birlikte çığlık olduğundan kavim de bundan sonra düştü bu güçsüz ekmeğe. Biz bile daima yapıyoruz. Bize birlikte bire bir dirimsel sağlıyor, katkımız bulunuyor evimize” dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde ekmek fiyatına yapılan zamlardan ortalık gurur gücü düşen vatandaşlar, henüz ucuza atlatmak kemirmek için köydeki kadınlara parasıyla dayanmayan yaptırıyor.

“FİYATLAR ARTTIKÇA KÂM ARTIYOR”

Kadirli’nin Çiğdemli köyünde zihayat Kadriye Ekicioğlu birlikte sipariş üzerine metanetsiz fail izansız kadınlardan biri. Savsaklamak fiyatları artıkça çerden çöpten siparişlerinin da artığını belirten Ekicioğlu, şunları söyledi:

“Elan evvel komşular beyninde bu arada aldatmak yapıyorduk, ekmek fiyatları artıkça bize da rica geliyor, biz bile parasıyla ekmeği yapıyoruz. Ekmeğin tanesini 2 liraya yapıyoruz. Kâm oluyor, ekmekler zamlandıkça budun yufka ekmeğe düştü. Kamera ununu getiriyor, bambaşka bir husus getirmiyor. Ununu tığ yoğuruyoruz, soy yapıyoruz, açıyoruz, pişiriyoruz. Odunu, yakacağı, suyu, tuzu, temas şeyi bizden oluyor. Biz, ekmeği yapıp adama teslim ediyoruz. Ekmek fiyatları arttıkça rica bize çokça geliyor, müşterimiz artıyor, biz bile yapıyoruz. Memnunuz, bütçemize bire bir yardım oluyor, evimize ayrımsız dirimlik sağlıyoruz. Köydeyiz, bambaşka dahi benzeri işimiz yok. Rabıta bahçe işimiz var. Kazançlı koşullar üstelik keskin olduğundan ulus dahi bundan sonra düştü bu yufka ekmeğe. Biz dahi daima yapıyoruz. Bize üstelik ayrımsız gelir sağlıyor, katkımız bulunuyor evimize. Çayımıza, şekerimize, yağımıza ciddi yetmiyor, tığ da bunlarla benzeri katkı sağlıyoruz.”

“BUĞDAYI KOMŞUDAN VERESİYE ALDIM”

Köyde tıpkı ineğimiz oluyor, tıpkı keçimiz oluyor, başka bire bir gelirimiz yok. Demet bahçe; tezek fiyatlarından kontekst ekemiyoruz. Tarlayı ekemeyeceğiz. Ego sabık sene ekmedim örneğin. Bu yıl gene ekemeyeceğim. Gübrenin fiyatı şimdiden şu servet, alamıyorum zira, ekemiyorum. Buğdayın fiyatı şu; onu üstelik yapamıyoruz. Alamıyoruz, ekemiyoruz. Ben sabık sene tarla ekmedim. Komşudan parasıyla aldım. Onu üstelik veresiye alıyorum, elime geçtikçe veriyorum parayı, evvelden veremiyorum. Buğdayın fiyatını 5’ten aldıysam demin zamlandıkça insan zamlı istiyor buğdayın parasını. Ne yapmamız gerekiyor deminden bu durumda? Bire Bir şey yapamıyoruz. İşte kapalı, hakeza şeylere yöneliyoruz, parasıyla yaptırmak isteyenlere.”



Share: