MENENT UYDULARIYLA TEKNOFEST’DE YARIŞACAKLAR

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Feza takımlarından B-Dispate ekibi 2022 Teknofest üzere tasarladıkları analog peyk ile finalde yarışmak üzere tedbir yapıyor.

Üniversite bünyesinde 2018 yılında kurulan Black Diamond Space Team (Karaelmas Gök Takımı) tasarladıkları ürünleriyle millî ve arsıulusal yarışmalara katıldı. Akıbet namına sabık yıl Teknofest emsal peyk yarışmasında bir numara olarak Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül kayran kol, bu sene bile kullanılmamış üyeleriyle Teknofest misil peyk yarışmasında finale katılmaya türe kazandı. Benzer uydu 113 milimetre genişliğinde 30 santimetre uzunluğunda, Türksat’ın belirlediği yarış kriterlerine göre tasarlandı. Koşa taraflı enformasyon sistemi kullanan menent peyk, yer istasyonuna selen göndermenin birlikte düzlük istasyonundan manuel olarak da kontrol edilebiliyor. Teknofest analog uydu yarışmasının finali ise 22 Ağustos’ta Aksaray’üstelik düzenlenecek.

Bando lideri Recep Tayyip Arslan uluslararası yarışmalara katıldıkları amacıyla İngilizce beniâdem tercih ettiklerini belirterek ‘Black Diamond Space Team’ namına Zonguldak’ın de manevi mirasını da neşelendirmek yerine hakeza benzeri kişioğlu tercih ettik. Geçen yıl Türkiye birincisi olmuştuk bu yıl bile Benzer Uydu yarışmasına katılıyoruz hedefimiz tekrar Türkiye birincisi girmek. Yarışmamıza güdük tıpkısı müddet kaldı. Çok kilolu tıpkısı tempoda çalışıyoruz. Ofisimiz evimiz oldu. Tabir aşamasından sonra ongun bire bir puanla finale katılmaya adalet kazandık. 22 Ağustos’ta Aksaray’daki Sodyum Klorür Gölü’nde atışımızı gerçekleştireceğiz.” dedi. Ekibin haberleşme biriminde fariza yapan Özge Bakır 8 aydır korkulu benzeri tempoda yarışmaya hazırlandıklarını söyleyerek, “2 gün geçmiş ayrımsız imtihan atışı yaptık. Erekçi olmaya doğruluk kazandık. 8 ay boyunca gerektiğinde layenkati çalışarak haddinden fazla mücahede verdik. Bunun yanı sıra okulun da bize sunduğu imkanları ayn ardı etmemek lazım. Laboratuvarlar 7/24 aktif bire bir şekilde bize sunuldu. Galiba tıpkısı saat aralığımız olmadan istediğimiz kabilinden çalışabiliyoruz. Üniversitemizin bize sunduğu laboratuvarlar, atölyeler çalışmalarımıza büyük oranda bindi oluyor. Nedeniyle topluluk sayısı de artıyor. Mızıka sayısı arttıkça üniversiteye muvaffakiyet da geliyor. Başarımızdaki sunma nazik enerjik arz başında vâkıf olmak oldu. Aynı şeylere inandıktan sonra mesai bile veriyorsun elhak.” diye konuştu.



Share: