Zencefil ve hint safranı ikilisi şita aylarının vazgeçilmezi oldu

Zencefil ve zerdeçal ikilisi şita aylarının vazgeçilmezi oldu

AKSARAY – Aksaray’üstelik havaların soğumasıyla alay malay kalan itici algınlığı rahatsızlıklarına karşı vatandaşlar aktarların tavsiyesi ile sunma haddinden fazla zencefil ve hint safranı ikilisini tercih ediyor.

Aksaray’üstelik çekicilik sıcaklıklarının düşmesi ve antipatik algınlığı rahatsızlıklarının artması dolayısıyla vatandaşlar bitkisel mahsulat amacıyla aktarların yolunu tutuyor. Bir Nice nebati çayın faydasını gören vatandaşlar, özellikle çocukların rahatsızlığının önüne saklamak ve tedaviye apotr nebati karışımları tercih ediyor. Vücutta ödem sökme ve itici algınlığıyla mücadelede aktarlar zencefil ve hint safranı ikilisinden yapılan karışımları öneriyor. Gribal enfeksiyon ve daim öksürük rahatsızlığı çeken vatandaşların sunma çok yeğleme ettiği zencefil ve hint safranı aktarların tavsiyesiyle hem yoğurt hem bile balla tüketilebiliyor. Aktarlar, hastalığın başladığının hissedilmesinden geçişine kadar zencefil ve zerdeçalın faydalarından bahsederken, vatandaşlar sıklıkla kullandıkları ikiliyi birbirilerine referans ediyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmekte yeryüzü enerjik nebati ürünler beyninde saha alan ikili antipatik kış günlerinin vazgeçilmezi oluyor.

Zencefil, zerdeçal ve şifalı sair bitkilerin çetin şekilde satıldığını belirten aktar Salih Iyi (54), “Burada zencefil var, zerdeçal var bunlar bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Öksürüğe, astım ve bronşite, halsizliğe, yorgunluğa iyi gelir. Kış çayları, atom çayları, ıhlamur, papatya, kekik var, bunların kâffesi şifalı bitkilerdir. Sunu çok zencefil, hint safranı, atom çayları ve bunların macunları var. Macunlar üstelik öksürüğe, astıma, bronşite, zencefilli macunlar muğlak seçme şeyi içinde bu macunlar üstelik çok yeğleme ediliyor. Hastalığına göre değişiyor. Bitkinin durumuna bakarak hastalığına göre yaşama geliyorsa benim öksürüğüm var diyorsa zencefil veriyoruz. Türap zencefil, bunu balla karıştır ye diyoruz. Veyahut üstelik elinin körü kit veriyoruz. Onu kullan diyoruz. Hakeza az buçuk henüz yaşlıysa içemiyorsa, tatlıyı kullanamıyorsa o kişilere dahi ıhlamur veriyoruz” dedi.

Çocuklarına genelde yoğurt ve pekmezle zencefil ile hint safranı ikilisi yedirdiğini rapor eden Gülizar Bilgili (33), “Şita aylarında genellikle zencefil ve zerdeçal kullanıyoruz. Muafiyet sistemimizi güçlendiriyor. Söz Gelişi zerdeçalı akşamları yoğurtla karıştırıp çocuklara yediriyoruz. Pekmezle karıştırıyoruz içki yapıyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor diye niteleyerek biliyoruz. Haddinden Fazla şükür hastalanmıyoruz. Benim iki parça çocuğum var bugüne kadar hiç antibiyotik kullanmış değiller” diye niteleyerek konuştu.

Şita aylarında sıklıkla zencefil ve hint safranı tercih ettiğini tamlayan Tuğba Kocapınar (36), “Zencefille zerdeçalı havaların soğumasıyla birlikte tığ de tüketiyoruz. Balla karıştırdığımızda doğal antibiyotik olduğunu biliyorum. O yüzden birlikte tercih ediyoruz. çıktı kış mevsiminde zerdeçalı çocukların sütlerinin içine karıştırıp veriyorum. O forma tercih ediyorum” dedi.

Share: