Son an vukuf! Karadağ Ankara Büyükelçiliği’nden Türk şirketlerine yatırım daveti

Karadağ Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic, Sanayi ve Tecim Konfederasyonu’nun (SANKON) genel merkezini görüşme ederek, Türkiye ile aralarındaki iktisadi ilişkilere değindi. Sefirikebir Kastratovic, Türk şirketlerini Karadağ’a yatırım yapmaya nida etti.

Görüşmede, SANKON Ferudun Cevahiroğlu ve umumi heyet üyeleri bile amade bulundu. Karadağ’ın yatırım olanakları hakkında bilgi veren Büyükelçi Kastratovic, “Değme iki mutluluk arasında etkili tecim hacmimiz var. Bu ilişkilerimizi daha üstelik pekiştirmek için SANKON kuruluşu işbirliği içerisinde çalışmalar yapmaya hazırız. Türkiye ile Karadağ ortada yaşayan tarihi bağlarımız var. Türk şirketlerini Karadağ Devleti’ne envestisman yapmaya çağırma ediyorum” dedi.

“Türk şirketleri yerine görev almaya hazırız”

Ferudun Cevahiroğlu ise “SANKON kuruluşu namına, Türkiye ile Karadağ arasındaki hesaplı ve ticari ilişkilerimize çokça ehemmiyet veriyoruz. İlişkilerimizi elan bile perçinlemek amacıyla Karadağ Devleti Ankara Büyükelçiliği ile işbirliği içerisinde çalışmaya hazırız. SANKON kuruluşu olarak Karadağ Devleti’nin hesaplı kalkınmasına yönelik inşaat, enerji, teknoloji ve esenlik projelerinde Türk şirketleri olarak görev almaya hazırız” diyerek konuştu. – İSTANBUL

Share: