Van Büyükşehir Belediyesi 5 ayda 75 bin kadını gezdirdi

Van Büyükşehir Belediyesi, ’50 Bin Kadınımızı Van’ımızın Tarihi ve Saf Güzellikleriyle Buluşturuyoruz’ projesi çerçevesinde 5 ayda 75 bin kadını kentin tarihi ve örenlik yerleriyle buluşturdu.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başbuğ Vekili Ozan Balcı’nın talimatlarıyla Kadın ve Karı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı organizesinde haziran ayında gerçekleştirilen ’50 Bin Kadınımızı Van’ımızın Tarihi ve Tabii Güzellikleriyle Buluşturuyoruz’ projesi rekor sayıyla sona erdi.

50 bin rakamıyla yola çıkılan projede 5 ayda 75 bin avrat Akdamar Adası, Kavgacı Kanisipi Şelalesi, Erciş Balık Bendi, Muradiye Şelalesi, Dert Doğubayazıt İshak Rabıtalı Sarayı ve Siirt’in Baykan ilçesinde mevcut Veysel Karani Türbesine götürüldü.

Proje yardımıyla bir nice kadının ilk defa bu tarihi mekanları rüyet imkanı bulduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Avrat ve Eş Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek, “50 bin kadını tarihi ve doğal güzelliklerle buluşturmayı planladığımız projede 75 bin kadını gezilere götürdük. Projemize gösterilen bent ve alakadan berenarı memnunuz. her bir programımız aynı bayram havasında geçti. Kadınlar gittikleri yerlerde halaylar çekti piknikler yaptı. Eskimemiş eskimemiş dostluklar kurdu. Bizler de bu programları yaparken büyükşehir belediyesi kendisine balaban sağlık aldık. Ego programımıza katılarak bizleri onurlandıran bilcümle kadınlara çokça teşekkür ediyorum” dedi. – VAN

Share: