TURİST GİBİ DAVRANIP SAHTE DOLARLA 2 CEP TELEFONU ALDI

ŞİLE’de Arap turist üzere davranan ayyar, bire bir el telefonu bayisinden cali dolarla 40 bin liralık değerinde iki cep telefonu aldı. İş yeri sahibi dolarları hesabına ATM’den boğmak isteyince ayyarlık ortaya bundan sonra. Yapmacıklı dolarla polise ihbarda mevcut cep telefonu bayisi Cafer Tosunasal, “İnşaallah gücük zamanda bu dolandırıcıyı bulur. Ben mağdur oldum, yabancılar de olmasın” dedi.

ŞİLE’birlikte Üsküdar Caddesi’nde el telefonu bayisinde 15 Ağustos Pazartesi saat 15.00 sıralarında düzme dolarla ayyarlık yapıldı. Arap gezici üzere davranan bed, bayi çalışanından 40 bin teklik değerinde iki cep telefonu satın aldı. Telefonların ücretini dövizle vereceğini belirten ayyar, sahte dolarla ödeme yapıp, telefonları alarak uzaklaştı.

Bayi çalışanı işletme sahibine kısaca 40 bin lira değerinde iki cep telefonu sattığını fakat, ödemeyi dolarla aldığını belirtti. el telefonu bayisi Cafer Tosunasal dolarları banka yerine yırtmak için ATM kullanınca, paranın yapmacıklı olduğu ortaya bundan sonra. ATM’den ansız dönen dolarlarla polise ihbarda kâin Tosunasal, dolandırıcının en gücük zamanda yakalanmasını istediğini söyledi.

BANKADA DOLARLARIN YAPMACIKLI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Tosunasal, “Bir birey ilk şubemize gidiyor, sonraları merkezimize geliyor. İki nüsha cep telefonu alıyor ancak, dolarla ifa yapınca ben da hesabıma yenmek için bankamatik üzerinden bastırmak istedim Ancak aygıt paraları sonsuz mankafa verdi. Muteber değil uyarısını dahi görünce şubeye gittim. Gerçeği de bankada öğrendim. Ne yazık kim kısaca 40 bin TL değerinde iki adet telefonun yapmacıklı dolarlarla alındığı ortaya imdi. Yayla Kekiği İlçe Itimat Müdürlüğü’ne ihbarda bulunduk, şikayetçi olduk. İnşallah gereken yapılır ve mağduriyetimiz giderilir. Üzülerek ifade etmek isterim kim, 6 yıl ilk bir hırsızlık olayı yaşadık. 5 yılı fazla tıpkı müddet sonra ayrımsız yazı geldi; ‘Olayla ait failler bulunamadı, dosyanız kapanmıştır’ diye niteleyerek. İnşallah bu kişiyi emniyet yetkililerimiz bulur ve gereğini yapar. Ben kıygın oldum eller dahi olmasın” dedi.  Fon dökümü———————–(Asayiş azrail görüntüsü)-Ayyarlık olayının görüntüleri

-İş yeri sahibi Cafer Tosunasal ile röportaj

– İstanbul

Share: