Edip Ahmet Özalp, İstanbul’da vefat etti

Tıpkı süredir kanser tedavisi gören yazar N. Ahmet Özalp, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde 69 yaşında hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş’ta 1953’te dünyaya gelen Özalp, muallimlik, tabilik, gazetecilik ve ansiklopedi yazarı olarak bir nice alanda düzentileme yaptı.

Osmanlı dönemi ekin, yazın ve fikir eserlerinin bugüne kazandırılmasında yüce katkıları olan Özalp, Said Halim Paşa, Filibeli Ahmed Hilmi, İzmirli İsmail Hakkı ve Şemseddin Sami kabil takatli çok eşsiz düşün ve incelik adamlarının eserlerini baştan yayınlama üzerine kilolu çalışmalara imza attı.

Eser neşirlerinin yanında araştırı ve inceleme alanındaki çalışmalarıyla dahi firez ve yazın dünyasına makro katkılarda kâin mahir yazar, 2017’de Necip Fazıl Düşünüm- Araştırma ödülüne değer görüldü.

Özalp, antrparantez aralarında “Türkülerden Müntehabat”, “Türk Manilerinden Seçmeler”, “Türk Ninnilerinden Seçmeler” ve Eş Halit Karay’ın eserlerinde sansür konusunu ele düzlük “Okları Kırılmış Kirpi”nin bulunduğu birçok eseri edebiyat dünyasına kazandırdı.

Share: