Felsefeci Doğan Özlem 78 yaşında hayatını kaybetti

Türkiye Ulum Akademisi (TÜBA) Bakım Ödülü sahibi filozof Prof. Doğan Hırslı 78 yaşında hayatını kaybetti.

Tutku’in vefatını, Mimar Sinan Üniversitesi (MSGSÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Harun Ökten içtimai medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Ökten, paylaşımında, “Prof. Dr. Doğan Tutku mevt etmiş maalesef. Felsefe literatürümüze çok nazik katkılarda bulunmuştu. Allah rahmet eylesin.” ifadesine meydan verdi.

Modern Alman felsefesi başta başlamak için felsefe disiplinleriyle ilişik yaptığı çalışmalarla bilinen Hırslı, betik ve makaleleriyle de tanınıyordu.

Doğan Korkunç kimdir?

İzmir’birlikte 1944’te dünyaya mevrut Heyecan, İzmir Atatürk Lisesinde başladığı lise öğrenimini tamamlayamadan kunduracı kalfası ve tezgahtar yerine çalıştı.

Liseyi vatani görevi sırasında haricen sınavlara girerek mütemmim Doğan Tutku, gene askerliği esnasında üniversite antre sınavını kazanarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde yükseköğrenime başladı.

” Max Weber’dahi Selen ve Sosyoloji” doktora tezini 1979’da bitiren Heyecan, Veli Üniversitesi Gökçe Yazın Fakültesi Felsefe Bölümünde asistan adına göreve başladı.

Dinamit 1988’bile doçent, 1993’te profesör oldu. Namına 2004’te “Kavrama ve Değerlendirme: Doğan Hırslı Hediye Kitabı” hazırlanan Doğan Korkunç, 2005’te ise TÜBA Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Share: